Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pe ce loc a urcat Swiatek după victoria de la Roland Garros și ce anticipează Wilander și Henman

Cristian Mihală

Publicat 10/10/2020 la 20:26 GMT+3

Iga Swiatek a câștigat turneul de la Roland Garros, după un parcurs impresionant și va urca în premieră între primele 20 de jucătoare ale lumii.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Poloneza de 19 ani a luat cu asalt Roland Garros 2020 și a devenit una dintre cele mai mediatizate sportive din lume, grație jocului său agresiv și cu foarte puține erori.
Nimic nu anunța seria fantastică a sportivei care a trecut de Halep, în drumul spre ultimul act, unul în care Sofia Kenin nu a avut vreo șansă. La startul competiției de la Paris, poloneza ocupa poziția a 54-a WTA și cu siguranță că se gândea la modul în care a fost eliminată de la Paris anul trecut, când Simona i-a cedat un singur game.
Swiatek, cu un moral perfect, nu s-a speriat de concurență, chiar dacă de la prima partidă a avut de înfruntat o adversară de top: Marketa Vondrousova, finalista de la Roland Garros 2019. Iga a trecut de toate oponentele în minimum de seturi, cucerind un titlu istoric, iar de luni va intra în primele 20 din lume. Cu 2960 puncte adunate, poloneza a avansat 37 de poziții, până pe locul 17. Vorbim, evident, de cea mai bună clasare din cariera adolescentei de 19 ani.

Iga Swiatek, potențial nelimitat

Mats Wilander o vede deja printre cele mai bune din lume, campionul suedez fiind convins că nu vorbim doar de o jucătoare care și-a atins acum vârful de formă, pentru ca în viitor să coboare în clasament, după modelul Ostapenko. Expertul Eurosport abia așteaptă să o vadă pe Swiatek pe hard, pentru că acolo top spinul din forehandul ei nu va mai fi la fel de devastator. Totuși, Swiatek a arătat că știe perfect să schimbe registrul și că se adaptează perfect.
"Are foarte mult top spin pe dreapta, parcă îl văd pe Nadal. Sunt foarte curios să văd cum se descurcă pe hard cu această lovitură care o ajută enorm. Pentru că de acum vorbim de o jucătoare de top, pe care te aștepți să o vezi în fazele finale la orice turneu. E o sportivă extrem de agresivă, fantastică, abia aștept să văd cum evoluează. Ca nivel al jocului, în acest moment e în primele 5 din lume", a spus Wilander la Eurosport, completat de Tim Henman: "Va mai câștiga multe turnee, inclusiv turnee de Grand Slam, sunt convins".
Swiatek a devenit a doua cea mai "dominantă" învingătoare de la Roland Garros, cedând doar 28 de gameuri în drumul spre trofeu. Doar Graf, în 1988, cu 20 de gameuri pierdute, s-a impus de o manieră mai categorică. Performanța e cu atât mai uimitoare cu cât vorbim despre o sportivă care are doar 19 ani.

Cum va arăta, de luni, TOP 10 WTA

1. Ashleigh Barty - 8717 puncte
2. Simona Halep - 7255
3. Naomi Osaka - 5780
4. Sofia Kenin - 5760
5. Elina Svitolina - 5260
6. Karolina Pliskova - 5205
7. Bianca Andreescu - 4555
8. Petra Kvitova - 4516
9. Kiki Bertens - 4505
10. Serena Williams - 4080
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo