Situația pandemică din Franța a determinat autoritățile și organizatorii turneului de la Roland Garros să amâne cu o săptămână startul celui de-al 2-lea Grand Slam al anului. Deși este o amânare cu numai 7 zile acest lucru va afecta serios caledarul competițional.
Astfel, sportivii care vor juca în cea de-a 2-a săptămână la Paris nu vor putea participa primele turnee de pe iarbă. Organizatorii Libema Open au anunțat deja că vor anula sau vor amâna turneul pentru toamnă, iar organizatorii de la Stuttgart vor ține turneul, dar doar dacă li se oferă compensații din partea Federației Franceze de Tenis.
Nici cei care se ocupă de bunul mers al turneului de la Nottingham nu au primit prea bine vestea, dar analizează ce pot face astfel încât turneul să fie afectat cât mai puțin. "Momentan analizăm implicațiile avute asupra evenimentului nostru, pentru că e posibil să ne afecteze. Vom comunica ce decizie vom lua cât de repede posibil", au anunțat organizatorii competiției din Anglia.
Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 7 ORE

Unii jucători ar putea sări peste Roland Garros 2021

Faptul că tenismenii vor avea o săptămână în minus pentru a pregăti turneele pe iarbă ar putea duce la unele decizii drastice. Astfel, eurosport.co.uk vorbește de o posibilă reconfigurare a programului pentru jucători precum Federer și Serena Williams.
Elvețianul are o ultimă șansă, probabil, anul acesta să mai câștige un Grand Slam, iar toate visurile lui se leagă de Wimbledon, unica posibilitate să treacă de bariera celor 20 de Grand Slamuri. Cum la Roland Garros nu are nicio șansă în fața unor adversari precum Nadal, Djokovic sau Thiem, "Swiss Maestro" ar putea să își concentreze toate eforturile pentru partidele de pe iarbă.
"Dacă Stuttgart și Nottingham se vor ține, mai mulți jucători ar putea să fie în situația de a alege dacă merg sau nu la Roland Garros. Nu e cazul specialiștilor zgurei, cum sunt Nadal și Thiem, în cazul lor decizia e deja luată. Dar Federer, de exemplu, ar putea decide să nu meargă la French Open și să se focuseze exclusiv pe sezonul de iarbă, marele lui obiectiv fiind Wimbledonul. Andy Murray și Serena Williams ar putea de asemenea să renunțe la sezonul de zgură, cum au mai făcut-o în ultimele sezoane", notează eurosport.co.uk.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Diriyah Tennis Cup
Alexander Zverev a revenit cu succes pe teren! Germanul l-a învins pe Thiem la Diriyah Cup
IERI LA 15:40
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
07/12/2022 LA 20:55