UPDATE. OFICIAL - ROLAND GARROS A FOST AMÂNAT

Informația oferită de jurnaliștii francezi s-a confirmat. Organizatorii Roland Garros au informat joi că turneul din Paris va fi decalat cu o săptămână. Astfel, meciurile de pe tabloul principal vor avea loc în perioada 30 mai - 13 iunie.
”Federația Franceză de Tenis, în acord cu autoritățile franceze și autoritățile internaționale din tenis, a luat decizia responsabilă de a amâna Roland Garros 2021 cu o săptămână”, au anunțat francezii.
Roland-Garros
Top 5 puncte reușite de Rafael Nadal la Roland Garros 2021
02/06/2022 LA 09:38
știrea inițială
Roland Garros urmează să fie amânat cu o săptămână din cauza numărului mare de cazuri noi de coronavirus din Franța, anunță jurnaliștii de la L'Equipe. În mod normal, turneul, care va fi transmis în exclusivitate pe canelele Eurosport și Eurosport Player, urma să înceapă pe 23 mai și să se încheie pe 6 iunie.
Conform jurnaliștilor francezi, noul program arată că turneul va avea loc între 30 mai și 13 iunie.
Franța a intrat în a treia carantină națională de sâmbătă pentru a controla răspândirea coroanvirusului, deși sportul profesionist și-a continuat, în mare parte, activitatea. O excepție este cursa de o zi Paris-Roubaix, cea care a fost amânată.

Ministrul Sporturilor din Franța negociază decalarea turneului

Ministerul francez al Sporturilor a precizat marţi că discută cu organizatorii turneului de tenis de la Roland Garros (23 mai – 6 iunie) în legătură cu o eventuală "decalare de câteva zile" şi cu "modalităţile de primire a publicului": "Au loc discuţii cu organizatorii mai ales în ce priveşte modalităţile de primire a publicului. Se discută despre o declare cu câteva zile", a anunţat ministrul.
În 2020, turneul a fost amânat mai multe luni şi s-a desfăşurat la sfârşitul lui septembrie, organizatorii permiţând 1.000 de spectatori pe zi. În această perioadă, sportul profesionist continuă în Franţa, dar în spatele porților închise. O decizie finală în privința turneului major de la Paris va fi luată în curând.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland-Garros
New Kid on the Block: Alejandro Davidovich Fokina
17/04/2022 LA 07:41
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29