Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros 2021 | Amânarea turneului dă peste cap calendarul competițional

Nicu Savin

Actualizat 08/04/2021 la 12:03 GMT+3

Roland Garros 2021 a fost amânat, iar acest lucru va afecta serios calendarul competițional din acest sezon. A 2-a săptămână a celui de-al doilea Grand Slam al anului se va suprapune cu începutul sezonului de iarbă.

Simona Halep à Roland-Garros (2020)

Credit imagine: Getty Images

Situația pandemică din Franța a determinat autoritățile și organizatorii turneului de la Roland Garros să amâne cu o săptămână startul celui de-al 2-lea Grand Slam al anului. Deși este o amânare cu numai 7 zile acest lucru va afecta serios caledarul competițional.
Turneul de la Paris încheie în mod tradițional sezonul de zgură, chiar dacă de obieci mai sunt programate câteva turnee mai mici pe suprafața roșie. Calendarul competițional este foarte încărcat, astfel că în săptămâna imediat următoare sunt deja programate primele turnee pe iarbă.
Așa urmează să se întâmple și în acest an, doar că amânarea Grand Slam-ului parizian duce la suprapunerea celei de-a 2-a săptămâni cu primele turnee pe iarbă din 2021.
Conform programului inițial, Roland Garros-ul ar fi trebuit să se încheie pe 6 iunie, urmând ca a 2-a zi să înceapă 3 turnee pe iarbă: Hertogenbosch (ATP/WTA), Nottingham (WTA) și Stuttgart (ATP).
Simona Halep en pleine action à Wimbledon

Roland Garros 2021 | Primele turnee pe iarbă vor fi sacrificate

Astfel, sportivii care vor juca în cea de-a 2-a săptămână la Paris nu vor putea participa primele turnee de pe iarbă. Totuși, acest lucru nu ar trebui să reprezinte o problemă atât de mare, deoarece specialiștii zgurii, care de obicei ajung în fazele finale ale Openului Francez sunt mai puțin preocupați de sezonul de iarbă și oricum nu ar fi participat la primele turnee. În plus, cei care vor fi eliminați de la Paris în prima săptămână, vor putea merge fără probleme la turneele din Olanda, Germania sau Anglia.
În orice caz, cine va atinge fazele finale de la Rolland Garros, va mai avea apoi la dispoziție doar 2 săptămâni să se pregătească pentru Wimbledon, care va începe pe 28 iunie. În circuitul ATP, vor mai avea loc 4 turnee pe iarbă după terminarea Roland Garros-ului: Londra și Halle (ambele ATP 500, 14-20 iunie), respectiv Mallorca și Eastbourne (ambele ATP 250, 21-26 iunie).
Și la feminin sutuația este asemănătoare. După data de 12 iunie, când este programată finala de la Roland Garros, vor mai fi 4 turnee pe iarbă până la Wimbledon: Birmingham (WTA 250) și Berlin (WTA 500), între 14 și 20 iunie, respectiv Hamburg și Eastbourne (ambele WTA 250, 21-27 iunie).
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo