Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros | Patricia Țig se califică în turul al doilea la Paris după o victorie muncită

Irina Aldea

Publicat 28/09/2020 la 21:17 GMT+3

România are deja trei românce în turul al doilea la Roland Garros, după calificările Simonei Halep, Irinei Begu și Patriciei Țig.

Patricia Țig

Credit imagine: facebook

Patricia Țig, ocupantă a locului 58 WTA, s-a calificat, luni, în turul al doilea al ultimului turneu de Grand Slam din acest an, Roland Garros, după ce a învins-o, scor 7-5, 7-5, pe elvețianca Stefanie Voegele (116 WTA). Meciul a durat o oră și 59 de minute și a fost un duel foarte echilibrat.
În turul următor, Patricia Țig se va duela cu americanca Christina McHale (81 WTA). Aceasta din urmă a reușit surpriza în primul tur și a învins-o pe Karolina Muchova (Cehia, 26 WTA și favorită 22), scor 6-2, 6-2. Calificarea în turul al doilea îi asigură Patriciei Țig un premiu în valoare de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Patricia Țig, a treia româncă în turul doi la Roland Garros

Această victorie este o confirmare a formei de joc de excepție a Patriciei. În urmă cu două săptămâni, Patricia a câștigat primul trofeu din carieră, la Istanbul, după o finală cu Genie Bouchard. Chiar dacă partida din primul tur cu Stefanie Voegele a fost foarte echilibrată din mai multe puncte de vedere, Patricia a știut exact când să apese pedala de acclerație și să puncteze decisiv. Așa cum o știm, extrem de pasională pe teren, Patricia a avut și o dispută verbală cu arbitrul meciului, care a neîndreptăți-o pe sportiva noastră la un moment dat.
Patricia nu a stat prea mult timp să se gândească la acel moment și a punctat imediat, făcând pasul în față. În urma acestui rezultat, România ajunge la Roland Garros cu trei reprezentante în turul al doilea, după Simona Halep și Irina Begu. De altfel, cele două se vor întâlni în runda secundă la Paris miercuri, la o oră pe care organizatorii o vor anunța mâine. Turneul se desfășoară în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Ce jucătoare din România intră marți în concurs:
  • Ana Bogdan - Timea Babos, primul meci pe terenul 7, de la ora 12.00
  • Sorana Cîrstea - Elena Rybakina, al doilea meci pe terenul 7, în jur de 13.30
  • Monica Niculescu - Danielle Collins, primul meci pe terenul 4, de la ora 12.00
  • Irina Bara - Donna Vekic, al doilea meci pe terenul 4, în jur de ora 13.30
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo