Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep: "Am aruncat echipamentul de la Roland Garros direct la gunoi!". Motivul gestului

Cristian Mihală

Publicat 22/11/2020 la 16:39 GMT+2

Simona Halep a dezvăluit că și-a aruncat imediat după eliminarea de la Roland Garros 2020 echipamentul de joc. Sportiva noastră spune că această metodă o ajută în plan psihic, eliberând-o de frustrările eșecurilor.

Simona Halep, la Roland Garros

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep pornea drept mare favorită la Roland Garros 2020. Nu doar că e cea mai bună sportivă din lume pe zgură, dar forma ei fusese una senzațională după lockdown, impunându-se la Praga și Roma.
Ea a fost din păcate eliminată de la French Open, în optimi, de Iga Swiatek, poloneza care a prins la Paris forma carierei, adjudecându-și în cele din urmă titlu.
Numărul doi mondial a dezvăluit că echipamentul de la Roland Garros a fost imediat aruncat la gunoi, ea învățând acest șiretlic de la marea campioană din Statele Unite, Chris Evert, prin intermediul lui Cahill. Concret, lucrurile stau destul de simplu: dacă vei vedea din nou echipamentul pe care îl asociezi cu înfrângeri, cu dezamăgiri, vei rămâne mere prizonierul acelor eșecuri. Renunțând la aceste amintiri triste, te eliberezi și reușești să fii pozitiv și să înlături toată energia negativă.
"Chris Evert - mi-a povestit Darren -, după fiecare meci îşi arunca echipamentul. Îl desfăcea din pungă, juca cu el şi apoi îl arunca. Şi a câştigat enorm. Eu echipamentele pe care le port atunci când pierd un meci urât le arunc direct. Aşa am făcut şi la Roland Garros. Echipamentul de anul ăsta l-am aruncat direct la gunoi. Pentru că te eliberezi cumva, ai senzaţia că dacă îl mai vezi îţi aduce aminte direct de meciul respectiv", a dezvăluit Halep într-un interviu pentru Andi Moisescu.

Simona Halep, despre superstiții

Metoda la care apelează Halep are un iz de superstiție, totul producându-se la nivel mental, bineînțeles. Simona a admis că are mai multe patternuri pe care le respectă atunci când jocul îi funcționează, superstițiile ajutând-o să rămână în zona de confort și să fie extrem de încrezătoare în forțele proprii.
De altfel, astfel de practici sunt destul de comune în rândul multor mari sportivi, Nadal fiind cel mai bun exemplu pentru tabieturile avute de fiecare dată, în timpul partidelor. Aceste automatisme sunt menite să ajute la concentrare și să mențină sportivul în zona de confort din punct de vedere mental, astfel încât să dea cel mai bun randament.
"Am tabieturi şi am şi superstiţii înainte de meciuri. Îmi aranjez geanta într-un anumit fel, încerc să îmi pun hainele aşa cum le pun în fiecare zi când am meci, păstrez totul la fel", a mai declarat marea noastră campioană.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo