Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tsonga ştie cine va câştiga Roland Garros 2021: "Cred că disputa privind GOAT-ul se va termina"

Cristian Mihală

Publicat 20/05/2021 la 13:11 GMT+3

Jo-Wilfried Tsonga, finalist la Australian Open şi dublu semifinalist la Roland Garros şi Wimbledon, e convins că Rafa Nadal pleacă drept mare favorit la Roland Garros 2021.

TSONGA_NADAL

Credit imagine: Eurosport

În mai puţin de două săptămâni, Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, porneşte la drum. Până la Roma, turneu pe care l-a câştigat entuziasmant, după o finală cu Djokovic, Nadal nu a fost la nivelul lui obişnuit pe zgură, de aceea mulţi specialişti s-au grăbit să îl crediteze pe Stefanos Tsitsipas drept jucătorul care poate produce surpriza la Paris, în 2021.
Nu se pune problema de aşa ceva, e convins Tsonga, care are încredere totală în Rafa. Acesta e indestructibil pe zgură în partidele care se desfăşoară după sistemul cel mai bun din 5 seturi, astfel că are toate şansele să îşi treacă în palmares al 14-lea titlu din capitala Franţei.
"Rafa e inevitabil marele favorit la Roland Garros. Nimeni nu poate să conteste acest lucru, până şi cei care sunt capabili să îl învingă pe zgură trebuie să recunoască acest lucru. A câştigat în 15 ani nu mai puţin de 13 trofee la Paris, e o performanţă ireală, excepţională. El şi Djokovic au arătat la Roma din nou de ce sunt în stare şi cu siguranţă că vor fi principalii pretendenţi să se impună la Roland Garros", a spus Tsonga în presa franceză.

Tsonga îl vede pe Nadal cel mai mare din istorie

După succesul de pe Philippe-Chatrier din octombrie, când a cucerit al 20-lea titlu de Grand Slam, s-a vorbit mai mult ca niciodată despre cine e cel mai bun jucător din istorie. În această discuţie intră, evident, şi Djokovic, care, deşi are "doar" 18 turnee de Mare Şlem, e şi cel mai tânăr dintre cei trei titani.
Tsonga pare că se raportează, totuşi, doar la duelul Nadal - Federer şi e convins că Rafa va merita din plin această titulatură.
"Rafa e cu 5 ani mai tânăr decât Roger şi deja l-a egalat la numărul de Grand Slamuri cucerite. Dacă Rafa va mai câştiga trofee majore în următorii ani - şi nu văd de ce nu ar face-o, la cum se prezintă -, cred că disputa privind cel mai mare jucător din toate timpurile va fi închisă", a mai spus tenismenul francez.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo