Barbora Krejcikova a învins-o dramatic pe Maria Sakkari în trei seturi și s-a calificat în cele din urmă în marea finală de la Roland Garros, acolo unde va da piept cu Anastasia Pavlyunchenkova.
Însă victoria jucătoarei din Cehia putea să vină chiar mai devreme. La minge de meci pentru Krejcikova, Maria Sakkari a lovit o minge la limită, consideră de arbitrul de scaun ca fiind în teren, astfel că partida a continuat.
În cele din urmă, reluările Hawk Eye au arătat că mingea a fost în afara terenului. Totuși, la Roland Garros nu se folosește Hawk Eye astfel că imaginile nu au fost luate în considerare de arbitri.
Roland-Garros
Top 5 puncte reușite de Rafael Nadal la Roland Garros 2021
02/06/2022 LA 09:38

Darren Cahill, despre sistemul Hawk-Eye la Roland Garros

Situația inedită a fost comentată și de Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep.
Cahill a explicat că imaginil de la Hawk Eye nu pot fi luate ca un verdict clar pentru că pe zgură acestea nu sunt la fel de exacte ca pe suprafața hard.
”Nu există nicio garanție că urma arătată de Hawkeye a fost corectă pentru că sistemul nu a trecut testul de acuratețe pentru zgură. Tocmai de aceea nu este folosit. Este periculos să folosim Hawk-Eye ca să arătăm urmele mingiilor pe zgură la televizor pentru că nu sunt imagini pe care ne putem baza. Asta este opinia mea”, a scris Cahill pe contul său de Twitter.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
New Kid on the Block: Alejandro Davidovich Fokina
17/04/2022 LA 07:41
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29