În această dimineață s-a confirmat oficial că turneul de la Roland Garros va începe cu o săptămână mai târziu decât era programat, din cauza situației pandemice din Hexagon.
Al doilea turneu de Grand Slam al anului va marca o premieră absolută și anume că în fiecare zi se va juca câte un meci în sesiunea de seară, lucru care până acum se întâmpla doar la Australian Open și la US Open. Miercuri seara, RMC Sport a anunțat că cei de la Amazon, care au cumpărat drepturile de a transmite partidele din nocturnă au soliciatat ca numai meciuri de pe tabloul masculin să fie programate de la ora locală 21:00 (ora 22:00 a României).

Roland Garros 2021 | Meciurile de pe tabloul masculin vor avea prioritate în sesiunile de seară

Roland-Garros
Amânarea Grand Slam-ului de la Roland Garros provoacă haos în calendar! Ce turnee vor fi afectate
08/04/2021 LA 08:57
Guy Forget, directorul turneului de la Paris, a vorbit într-un interviu pentru L'Equipe despre acest subiect specificând că meciurile de pe tabloul masculin vor avea prioritate, însă acest lucru nu va fi o regulă, existând posibilitatea ca și meciuri ale fetelor să fie programate seara. Alegerea partidelor pentru sesiunea de seară se va face în funcție de importanța duelurilor din ziua respectivă.
"În primele runde vom prefera meciurile masculine. Chiar dacă Nadal ar câștiga de exemplu cu 6-1, 6-2, 6-3, el va juca 1h45 sau 2 ore. În schimb, dacă un meci feminin se va încheia 6-1,6-1, acesta ar putea dura doar 40 de minute.
Dar nu ne-am interzis însă să programăm meciuri feminine și nici nu am spus că vom programa doar meciuri ale băieților. Dacă, la un moment dat, există un joc pe tabloul feminin care se anunță o confruntare grozavă, ar putea fi jocul zilei, cel pe care oamenii vor să-l vadă ca prioritate, în sesiunea de seară. Ne vom asigura că vom programa de fiecare dată meciul care este cu adevărat așteptat, astfel încât oamenii să se bucure din plin de Roland Garros .", a declarat Guy Forget.
Turneul de la Roland Garros va începe pe 30 mai, urmând să se încheie cu finala masculină pe data de 13 iunie.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland-Garros
Reacția WTA și ATP după amânarea Roland Garros :”Cresc șansele ca fanii să fie prezenți”
08/04/2021 LA 08:06
Roland-Garros
OFICIAL - Roland Garros a fost amânat cu o săptămână
08/04/2021 LA 04:20