Programările meciurilor din sesiunile de seară de la Roland Garros au născut o controversă uriașă, care a escaladat de la zi la zi. Din cele 10 partide jucate seara la Paris, 9 au fost de pe tabloul masculin și numai una de pe tabloul feminin.
Chestionată pe acest subiect, Amelie Mauresmo, directorul Grand Slam-ului din capitala Franței, a explicat că decizia a fost luată deoarece tenisul masculin este mult mai atractiv pentru public. Voci importante din tenisul feminin au taxat-o pe Mauresmo, Iga Swiatek numărându-se printre ele.
La o zi distanță de la declarațiile liderului WTA, Mauresmo a făcut un pas în spate și și-a cerut scuze tuturor persoanelor care s-au simțit lezate de afirmațiile sale, dar a subliniat că vorbele i-au fost scoase din context și nu a dorit să creeze această polemică.
Roland-Garros
Federer, reverență în fața lui Nadal, la o săptămână de când Rafa a câștigat al 22-lea Grand Slam
12/06/2022 LA 16:43
Citește și:

Amelie Mauresmo vrea ca din 2023 să existe două meciuri în sesiunea de seară, la Roland Garros

Mauresmo a menționat că meciurile masculine au fost preferate pentru sesiunile de seară pentru că sunt mai lungi și este mai corect pentru oamenii care plătesc bilet să se bucure mai mult de tenis. În același timp, șefa celui mai important turneu pe zgură a anunțat că ia serios în calcul ca de anul viitor să existe câte două meciuri în sesiunile de seară, pentru a se ajunge la o paritate între meciurile masculine și cele feminine.
"Comentariile pe care le-am făcut, mi-am dat seama, au fost scoase din imaginea de ansamblu și din context și vreau să-mi cer scuze oricăror jucători care se simt lezați de ceea ce am spus. Oamenii care mă cunosc... știu că sunt o mare luptătoare pentru egalitatea în drepturi, pentru tenisul feminin și pentru femei în general.
În ceea ce privește programarea jocurilor din sesiunile de seară, pentru că am avut un singur joc, era într-adevăr mai greu să programăm un meci feminin pentru că trebuie să ținem cont de durată. Cred că așa e corect față de posesorii de bilete. În acest sens, cred că anul viitor, pentru a fi mai corecți cu jucătorii, ar fi mai bine să avem 2 jocuri, unul feminin și unul masculin. Vom încerca să găsim o soluție mai bună pentru a fi corecți cu toată lumea. De asemenea, cred că este prea târziu acum să mai reparăm lucrurile, dar încercăm să organizăm evenimentul, să mergem mai departe și să vedem ce ajustări sunt de făcut pentru viitor. Vom vorbi despre asta după turneu.", a declarat Mauresmo, citată de welovetennis.fr.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland-Garros
Top 5 lovituri de la Roland Garros 2022! Alcaraz a reuşit punctul turneului
06/06/2022 LA 11:17
Roland-Garros
Nadal a câştigat finala cu Ruud încă de la vestiare. Imaginile devenite virale
06/06/2022 LA 09:36