Roger Federer a dispărut multă vreme din spațiul public, preferând să stea mai mult cu familia și să se recupereze departe de lumina reflectoarelor după ultima operație la genunchi, a treia în ultimii doi ani.
Marele campion elvețian a revenit însă în atenția lumii tenisului, după ce a oferit zilele trecute un interviu publicației Tages-Anzeiger, din țara natală, în care a abordat mai multe subiecte. În primul rând, Federer a anunțat că va reveni pe teren în acest an, punând asfel capăt speculațiilor că se gândește la retragere.
Citește și:
Wimbledon
Diferențele dintre Nadal și Djokovic, evidențiate de McEnroe: "Rivalii s-au săturat de asta"
ACUM 2 ORE

Roger Federer, elogii pentru Rafa Nadal

În plus, Roger a vorbit despre marea performanță obținută de Rafael Nadal săptămână trecută, când ibericul și-a trecut în palmares al 14-lea titlu la Roland Garros. Elvețianul a folosit cuvinte mari la adresa marelui său rival și prieten, spunând că aproape că nu-i vine să creadă cum acesta reușește în continuare să câștige trofee majore.
"Este incredibil ce a realizat Rafa. Recordul lui Pete Sampras, pe care l-am doborât, a fost de 14 titluri de Grand Slam, iar el are deja 22. Acum, Rafa a câștigat Roland Garros de 14 ori. Este incredibil. Sunt foarte fericit că a făcut-o. Jos pălăria. După al zecelea, al unsprezecelea, mă gândeam că asta nu se poate. Dar el a ridicat mereu ștacheta. E gigantic", a spus Federer, citat de Marca.
Dacă Federer va reveni pe teren doar pentru a-și lua adio de la fani așa cum se cuvine, fiind aproape imposibil de crezut că mai poate lupta pentru trofee importante, Rafa Nadal și-ar putea îmbunătăți palmaresul în următorii ani. Deși a avut mari probleme medicale la Roland Garros, "Matadorul" a fost supus unui tratament care se pare că funcaționează, astfel că va putea juca la Wimbledon, așa cum a dezvăluit unchiul său, Toni Nadal.
Câștigător a 20 de turnee de Grand Slam, Federer nu a mai jucat de la Wimbledon 2021, unde a pierdut în sferturi în fața polonezului Hubert Hurkacz. Elvețianul nu vrea să-și forțeze revenirea și în acest an va juca cel mai probabil numai la Laver Cup (un turneu amical) și la Basel, turneul său de casă. Prezența constantă în competiții pentru Roger ar putea avea loc în startul sezonului viitor, când refacerea sa va fi completă.
Wimbledon
Rafael Nadal, victorie muncită în primul tur la Wimbledon! L-a învins pe debutantul Cerundolo
ACUM 19 ORE
Wimbledon
Wimbledon 2022, focar de COVID-19? Cilic și Berrettini, OUT! Djokovic și Nadal, risc uriaș la Londra
IERI LA 11:11