Rafael Nadal și-a doborât recordul de victorii la Roland Garros 2022, când a cucerit al 14-lea său titlu pe zgura pariziană. El a devenit cel mai vârstnic campion de la Roland Garros din istorie. Nadal a atins multe repere cu această victorie, inclusiv un record de 22 de titluri de Grand Slam. Această victorie a venit însă cu un preț foarte mare pentru Nadal.
El a venit la Roland Garros cu multe incertitudini, deoarece abia se recuperase după o accidentare la coaste, dar apoi, cu doar câteva săptămâni înainte de Paris, a fost afectat de dureri din nou din cauza unei afecțiuni degenerative care îi afectează piciorul stâng. El a dezvăluit că a luat mai multe analgezice pentru antrenamente, iar după meciul cu Corentin Moutet avea dureri atât de mari încât medicii i-au făcut o injecție pentru a-i amorți durerea. Injecțiile au funcționat timp de aproximativ 12 ore, astfel că a fost nevoit să facă mai multe injecții pe tot parcursul turneului pentru a rămâne competitiv.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Sonego l-a taxat pe Rafa Nadal la Wimbledon: "Vezi așa ceva doar la turnee de categoria a treia!"
IERI LA 09:01

Directorul WADA a sărit în apărarea lui Nadal după injecțiile primite la Roland Garros

Injecțiile cu anestezic ale lui Nadal pentru a combate durerile din piciorul său stâng "nu se află pe lista produselor interzise (de AMA), deoarece se estimează că nu îmbunătățesc performanța sportivă și că nu sunt dăunătoare", a declarat Niggli într-un interviu pentru televiziunea elvețiană RTS.
2 cicliști francezi au protestat după ce Nadal a câștigat titlul la Roland Garros cu ajutorul injecțiilor. Niggli a declarat că dezbaterea privind injecțiile nu trebuie dusă în domeniul dopajului, ci în cel al eticii medicale, în care ne-am putea întreba "dacă este acceptabil ca un sportiv de elită să fie supus unor injecții înainte de un meci": "Nadal a câștigat 14 titluri la Roland Garros, iar dacă pe cele 13 precedente le-a obținut fără a avea nevoie de aceste injecții, este probabil că al paisprezecelea nu a fost datorită lor", a conchis el.
Societatea Spaniolă de Medicină Sportivă a emis, de asemenea, o notă informativă în care precizează că "injecțiile anestezice sunt proceduri terapeutice de largă și veche utilizare, atât în domeniul sportului, cât și la locul de muncă și în multe altele". Nadal, la rândul său, a dat asigurări că pe viitor nu va mai fi supus acestor injecții, întrucât va încerca un nou tratament cu radiofrecvență pentru a evita, la 36 de ani, o eventuală operație care i-ar putea compromite cariera sportivă.
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
IERI LA 07:12
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Kyrgios a câștigat un meci epic contra lui Tsitsipas, cu tensiune
02/07/2022 LA 09:27