Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Directorul WADA a reacționat, după ce Rafa Nadal a fost suspectat pentru injecțiile primite la Roland Garros

Irina Aldea

Publicat 09/06/2022 la 19:11 GMT+3

Directorul general al Agenției Mondiale Antidoping (AMA), Olivier Niggli, i-a luat joi apărarea tenismenului spaniol Rafael Nadal după criticile apărute în presă și în lumea ciclismului francez, precizând că injecțiile la care a fost supus tenismenul la piciorul stâng sunt permise.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal și-a doborât recordul de victorii la Roland Garros 2022, când a cucerit al 14-lea său titlu pe zgura pariziană. El a devenit cel mai vârstnic campion de la Roland Garros din istorie. Nadal a atins multe repere cu această victorie, inclusiv un record de 22 de titluri de Grand Slam. Această victorie a venit însă cu un preț foarte mare pentru Nadal.
El a venit la Roland Garros cu multe incertitudini, deoarece abia se recuperase după o accidentare la coaste, dar apoi, cu doar câteva săptămâni înainte de Paris, a fost afectat de dureri din nou din cauza unei afecțiuni degenerative care îi afectează piciorul stâng. El a dezvăluit că a luat mai multe analgezice pentru antrenamente, iar după meciul cu Corentin Moutet avea dureri atât de mari încât medicii i-au făcut o injecție pentru a-i amorți durerea. Injecțiile au funcționat timp de aproximativ 12 ore, astfel că a fost nevoit să facă mai multe injecții pe tot parcursul turneului pentru a rămâne competitiv.
CITEȘTE ȘI:

Directorul WADA a sărit în apărarea lui Nadal după injecțiile primite la Roland Garros

Injecțiile cu anestezic ale lui Nadal pentru a combate durerile din piciorul său stâng "nu se află pe lista produselor interzise (de AMA), deoarece se estimează că nu îmbunătățesc performanța sportivă și că nu sunt dăunătoare", a declarat Niggli într-un interviu pentru televiziunea elvețiană RTS.
2 cicliști francezi au protestat după ce Nadal a câștigat titlul la Roland Garros cu ajutorul injecțiilor. Niggli a declarat că dezbaterea privind injecțiile nu trebuie dusă în domeniul dopajului, ci în cel al eticii medicale, în care ne-am putea întreba "dacă este acceptabil ca un sportiv de elită să fie supus unor injecții înainte de un meci": "Nadal a câștigat 14 titluri la Roland Garros, iar dacă pe cele 13 precedente le-a obținut fără a avea nevoie de aceste injecții, este probabil că al paisprezecelea nu a fost datorită lor", a conchis el.
Societatea Spaniolă de Medicină Sportivă a emis, de asemenea, o notă informativă în care precizează că "injecțiile anestezice sunt proceduri terapeutice de largă și veche utilizare, atât în domeniul sportului, cât și la locul de muncă și în multe altele". Nadal, la rândul său, a dat asigurări că pe viitor nu va mai fi supus acestor injecții, întrucât va încerca un nou tratament cu radiofrecvență pentru a evita, la 36 de ani, o eventuală operație care i-ar putea compromite cariera sportivă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo