Rafael Nadal a avut un start de an 2022 fenomenal, dar ibericul a fost obligat să ia o pauză consderabilă de la tenis din cauza unei accidentări suferite la Indian Wells, unde a pierdut în ultimul act în fața lui Taylor Fritz. Astfel, marele campion a ratat debutul sezonului de zgură, nefiind prezent la turneele de la Monte Carlo și Barcelona.
"El Matador" s-a refăcut și va reveni pe teren la Madrid, dar îngrijorările privind starea sa fizică există în continuare. Vorbind la o televiziune franceză despre situația lui Rafa, Patrick Mouratoglou a spus că acesta nu va putea să ajungă în formă maximă până la Rolland Garros, unde este rege absolut, cu 13 trofee câștigate.
Antrenorul Simonei Halep a argumentat spunând că Nadal nu va apuca să adune suficiente meciuri în picioare până la startul Openului Francez.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
ACUM 14 ORE
"Nadal nu va ajunge la cel mai bun nivel al său la Roland Garros, pentru că are nevoie să joace multe jocuri și nu le va avea. Este foarte ciudat pentru el să ajungă la Paris, după ce a jucat atât de puțin pe zgură", a spus Mouratoglou, citat de Marca.
Nadal va debuta miercuri la Madrid, contra sârbului Miomir Kecmanovic. Dacă totul va decurge normal pentru el, Rafa va juca și la Mastersul de la Roma (8-15 mai) înainte de Roland Garros, turneu care este marele său obiectiv în acest sezon de zgură.
Citește și:

Rafa Nadal, declarații îngrijorătoare înainte de Madrid Open

Rafa s-a declarat conștient de forma fizică, dar nu este îngrijorat de cel mai mare obiectiv al său: Roland-Garros (22 mai - 5 iunie): "Aceste săptămâni au fost dificile, acest hop cu accidentarea a fost foarte descurajatoare și nu am putut face aproape nimic. Au fost două săptămâni foarte slabe și realitatea este că sunt aici doar pentru acest turneu.
Sunt conștient că acest turneu de la Madrid va fi foarte dificil pentru mine și că ceea ce am în minte este Roland Garros. Important este să ajung la Paris sănătos și bine. Adevărul este că eu cred că cele trei săptămâni pe care le am în fața mea vor fi suficiente pentru a ajunge acolo la forma maximă, să sperăm", a recunoscut Rafa.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM O ZI
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51