Dacă Rafa a depășit cu bine toate leziunile suferite, acesta a fost nevoit să suporte mereu durerile provocate de sindromul Muller-Weiss, o deformare unui os de la picior pentru care nu există tratament. "Matadorul" a putut juca la Roland Garros în acest an numai datorită injecțiilor pe care le primea înaintea fiecărui meci, care practic îi anesteziau piciorul pentru a nu mai simți durerea.
Rafael Nadal a jucat aproape întreaga carieră chinuit de dureri, cea mai supărătoare fiind durerea provocată de sindromul Muller-Weis, iar Roland Garros 2022 nu a fost prima dată când a apelat la aceste injecții pentru a putea concura. Toni Nadal a dezvăluit de curând că în 2008, în marea finală de la Wimbledon disputată în compania lui Federer, Rafa a trebuit să-și amorțească nervul de asemenea.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Diferențele dintre Nadal și Djokovic, evidențiate de McEnroe: "Rivalii s-au săturat de asta"
ACUM 2 ORE

Rafa Nadal, chinuit de sindromul Muller-Weiss. Injecțiile, singura alinare

Aceste probleme nu sunt noi, iar Toni Nadal, antrenorul său în trecut, a dezvăluit că Roland Garros 2022 nu a reprezentat o premieră pentru Rafa privind tratamentul cu injecții care i-a fost administrat pentru a putea concura. Pe 6 iulie 2008 a avut loc duelul titanilor cunoscut sub numele de "cel mai frumos meci din istorie". La finalul a patru ore și 48 de minute de joc (de fapt șapte ore din cauza a trei întreruperi provocate de ploaie), marele campion iberic s-a impus, scor 6-4, 6-4, 6-7(5-7), 6-7(8-10), 9-7.
Toni Nadal a dezvăluit că Rafa a avut nevoie și atunci de injecții: "Și în alte turnee de Grand Slam a jucat cu piciorul amorțit, nu e o premieră. La Wimbledon 2008 a jucat finala împotriva lui Federer tot cu piciorul injectat. Problema accidentării a fost mereu prezentă. Uneori i-a provocat mai multă durere, alteori mai puțină. Sunt surprins de ceea ce face Rafa, care, cu durerile pe care le are, se poate gândi la minge și nu la picior atunci când este pe teren", a spus Nadal în presa din Spania.
Wimbledon
Rafael Nadal, victorie muncită în primul tur la Wimbledon! L-a învins pe debutantul Cerundolo
ACUM 19 ORE
Wimbledon
Wimbledon 2022, focar de COVID-19? Cilic și Berrettini, OUT! Djokovic și Nadal, risc uriaș la Londra
IERI LA 11:11