Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mats Willander crede că retragerea lui Rafa Nadal de la Roland Garros e o șansă imensă pentru 2 jucători din noul val

Nicu Savin

Publicat 19/05/2023 la 15:31 GMT+3

Mats Wilander a oferit prima reacție după ce Rafa Nadal a anunțat că nu va juca la ediția din acest an de la Roland Garros. Expertul Eurosport regretă că "Regele Zgurii" nu va fi la Paris, dar vede în acest aspect o mare oportunitate pentru jucătorii din noul val să preia ștafeta, numindu-i pe Carlos Alcaraz și Holger Rune.

Rafa Nadal y Mats Wilander

Credit imagine: Eurosport

Rafa Nadal a anunțat ieri că ia o pauză mai lungă de la tenis, urmând a rata turneul de la Roland Garros și probabil tot restul sezonului. Reacțiile curg în valuri în lumea tenisului pe acest subiect, iar Mast Willander și-a spus și el părerea despre această situație neplăcută pe de o parte, dar imposibil de evitat până la urmă.
Nadal a dominat Grand Slam-ul parizian cum nimeni nu-și putea închipui vreodată, iar absența sa lasă un gol imens la acest turneu. Wilander regretă și el vestea dată da Rafa, dar are o viziune mai largă despre consecințe. Expertul Eurosport e de părere că forfait-ul "Matadorului" este o șansă imensă pentru tinerii jucători de a prelua ștafeta.

Mats Wilander crede că Alcaraz și Rune pot profita de absența lui Nadal de la Roland Garros

Wilander s-a referit la Carlos Alcaraz și Holger Rune, cei doi jucători din noul val care au arătat că se pot bate cu șanse reale pentru marile trofee, pe zgură.
"Openul francez nu mai este același acum, când Rafael Nadal a decis să nu mai joace. Câștigătorul va fi întotdeauna întrebat dacă ar fi putut să ia trofeul dacă Nadal ar fi fost în turneu.Partea pozitivă a anunțului pe care l-a făcut Rafa este că încă se gândește să mai joace măcar încă un sezon.Ne dorim ca el să joace pentru totdeauna și să joace la Roland-Garros pentru totdeauna; dar, în același timp, nu vreau să-l văd venind la Paris și să nu fie 100%, să nu se simtă bine și să-și riște sănătatea.
Pentru restul jucătorilor este o șansă imensă că Rafa nu va fi acolo, așa că ar fi bine să profite de ea. Mă gândesc la tineri precum Carlos Alcaraz și Holger Rune. Pentru ei ar fi fost grozav pentru să fi putut juca cu Rafael Nadal la Openul Francez, dar sperăm că se va întoarce anul viitor.Anul acesta va fi un turneu greu fără Rafa, ne va dor de el.", a spus Wilander în exclusivitate pentru Eurosport.
Citește și:

Carlos Alcaraz, mesaj superb pentru Rafa Nadal

Carlos Alcaraz, care va redeveni luni lider mondial al clasamentului ATP, va evolua la Roland Garros din postura de cap de serie numărul 1. Ibericul în vârstă de doar 20 de ani a fost primul care i-a transmis un mesaj compatriotului său: "Este foarte dureros și trist pentru toată lumea că nu vei fi la Roland Garros sau că nu vei mai juca în acest an, dar îmi doresc ca 2024 să fie un sezon grozav pentru tine și să-ți poți lua rămas bun ca un mare campion ce ești!".
La 36 de ani, Nadal a suferit o accidentare la psoas (muşchiul flexor al şoldului) în turul al doilea de la Australian Open, pe 18 ianuarie, când a cedat în trei seturi în faţa americanului Mackenzie McDonald. Campionul iberic nu a mai participat de atunci la nicio competiţie oficială, ratând în special turneele de categoria Masters 1.000 de la Monte Carlo, Madrid şi Roma, pe suprafaţa sa favorită, zgura.
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo