Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic are un plan și e decis să-l pună în aplicare: "Tot ce fac îmi va oferi recompense"

Nicu Savin

Publicat 12/04/2024 la 09:13 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de finală de la Monte Carlo, după ce l-a învins pe Lorenzo Musetti în două seturi. Sârbul a avut și momente slabe, dar la conferința de presă a explicat că nu e îngrijorat de lipsa de cadență din jocul său, pentru că principalul obiectiv pentru el în această perioadă este să-și construiască forma astfel încât să atingă nivelul maxim la Roland Garros.

Djokovic s-a revanșat în fața lui Musetti și e în sferturi la Monte Carlo. Rezumatul partidei (SNTV)

Novak Djokovic nu a cucerit niciun trofeu în acest an, un lucru care nu i s-a mai întâmplat prea des în acest moment al sezonului, dar are ocazia să spargă gheața la Monte Carlo, primul turneu pe zgură la care a luat startul.
După un început extrem de solid, 6-1, 6-2 cu Roman Safiullin, Nole a avut mult de muncă pentru a-l învinge pe Lorenzo Musetti. Italianul a condus cu break în primul set, dar liderul mondial s-a trezit la timp și a câștigat cu 7-5, 6-3, calificându-se în sferturile de finală ale competiției din Principat.
La finalul partidei, sârbul a recunoscut că s-a temut să nu trăiască din nou dezamăgirea de anul trecut, când a fost eliminat de la Monte Carlo de Musetti, dar în ceea ce privește forma sa nu este deloc îngrijorat.

Djokovic, convins că e pe drumul cel bun, după victoria cu Musetti de la Monte Carlo

Chiar dacă a avut și momente mai slabe, Nole crede e convins că acestea sunt normale la primele meciuri pe zgură după atâta timp. Sârbul a insistat că are un plan bine pus la punct și e decis să se țină de el, astfel încât să atingă maximul de formă la Roland Garros.
"În unele momente ale jocului chiar nu m-am simțit foarte bine fizic, dar asta se întâmplă la primele jocuri pe zgură. Când joci împotriva unui jucător atât de puternic ca Musetti, trebuie să lupți pentru victorie, să muncești foarte mult fizic. Am reușit să găsesc o cale și acesta este cel mai important lucru. Merg înainte și trebuie să cred în procesul de antrenament și tot ceea ce fac cu echipa mea îmi va oferi recompense. Deja simt lucruri grozave pe teren în aceste câteva zile și acesta este cel mai important lucru pentru mine, că sunt pe drumul cel bun. Paris este locul unde vreau să ating nivelul maxim jocului meu și al sentimentelor mele, așa că mă simt bine acum.", a spus Djokovic.
Astăzi, Djokovic se va duela cu Alex De Minaur pentru un loc în careul de ași de la Monte Carlo. Cei doi s-au întâlnit deja în acest an, la United Cup, iar australianul s-a impus atunci cu 2-0 la seturi. În afara acelui meci, Djokovic și De Minaur au mai fost o singură dată adversari, la Australian Open 2023, când Djokovic a câștigat în minim de seturi.
Novak Djokovic are două titluri la Monte Carlo, obținute în 2013 (l-a învins în finală pe Rafa Nadal) și 2015 (l-a învins în finală pe Thomas Berdych). Sârbul a mai ajuns de alte două ori în ultimul act, în 2009 și 2012, fiind învins de fiecare dată de Rafa Nadal, cel care are 11 titluri în Principat, record absolut.
Tabloul sferturilor de finală de la Monte Carlo
  • Stefanos Tsitsipas - Karen Khachanov
  • Holger Rune - Jannik Sinner
  • Novak Djokovic - Alex De Minaur
  • Casper Ruud - Ugo Humbert
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo