Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Am plonjat de multe ori pentru voi!" Ce au spus Tsitsipas și Davidovich Fokina după finala de la Monte Carlo

Irina Aldea

Publicat 17/04/2022 la 17:57 GMT+3

Stefanos Tsitsipas a cucerit titlul pentru a doua oară la rând la turneul de la Monte Carlo, după ce l-a învins pe Alejandro Davidovich Fokina în ultimul act.

Davidovich Fokina & Tsitsipas

Credit imagine: Getty Images

Grecul Stefanos Tsitsipas, ocupant al locului 5 mondial, a câştigat duminică, pentru al doilea an consecutiv, turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, dotat cu premii totale de 5.415.410 de euro, după ce l-a învins în finală pe spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, nr. 46 mondial, cu 6-3, 7-6 (3), după o oră și 37 de minute de joc.
Tsitsipas devine astfel, la 23 de ani, al şaselea jucător care îşi păstrează titlul la primul mare turneu pe zgură al sezonului, alături de Ilie Năstase (1971-1973), Bjorn Borg (1979-1980), Thomas Muster (1995-1996), Juan Carlos Ferrero (2002-2003) şi Rafael Nadal (2005-2012 şi 2016-2018).
CITEȘTE ȘI:

Ce au spus Tsitsipas și Davidovich Fokina după finala de la Monte Carlo

"În primul meu discurs... vreau să-l felicit pe Stefanos, ai jucat mult mai bine decât mine azi, ai o echipă bună, sunt convins că voi mai juca împotriva ta, sper să-mi pot lua revanșa. Mulțumesc echipei mele pentru că ați fost alături de mine, că m-ați motivat. Sper să mai trăim asemenea momente împreună. Mulțumesc tuturor celor care m-ați susținut săptămâna aceasta, am plonjat de multe ori pentru voi, glumesc. Mulțumesc sponosirlor pentru că ați făcut acest turneu posibil. Când eram copil mă uitam la televizor și visam să fiu aici într-o zi", a spus Davidovich Fokina după finală.
"Vreau să te felicit, îmi amintesc de mine făcând prima finală de Masters jucată și știu cât de specială a fost pentru mine. Mă faci un jucător mai bun și sper că și eu te fac mai bun pe tine. Am jucat în juniori împreună, am parcurs un drum lung. Îți cunosc echipa, știu cât de mult muncești și felicitări pentru cei care te înconjoară și te fac să fii omul care ești. Am avut șansa să-l câștig anul trecut, fără public. Este un loc special pentru mine. Pentru cei care nu știu, acesta a fost primul turneu la care am fost prezent fizic. Aveam 6 ani și mă uitam la meciuri. Mulțumesc echipei care muncește și visează alături de mine. Mulțumesc și grecilor care au venit la meci, mă simt aici ca acasă", a transmis Stefanos Tsitsipas.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo