Alejandro Davidovich Fokina, finalistul de săptămâna trecută de la Monte-Carlo, a dezvăluit câteva dintre secretele sale la conferința de presă de după finala pierdută în fața lui Stefanos Tsitsipas. Jucătorul spaniol a avut o săptămână foarte bună, în care a reușit să îl învingă și pe numărul 1 mondial, Novak Djokovic, dar a atras atenția și datorită unei superstiții.
Pe toată durata turneului, Davidovich Fokina a evoluat cu șosete de culori diferite. Tenismenul din Malaga a dezvăluit că aceasta este una dintre superstițiile sale și că sunt șanse foarte mici ca acest lucru să se schimbe, chiar și la Wimbeldon, acolo unde toți jucătorii trebuie să fie îmbrăcați complet în alb:
"E o tradiție, ca o superstiție. Dacă mă veți vedea într-o zi cu două șosete negre sau două șosete albe, nu sunt eu acela, e fratele meu. La Wimbledon voi avea o problemă cu asta și mă gândesc ce voi face", a declarat Davidovich Fokina la finalul partidei cu Tsitsipas.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | S-au terminat toate meciurile din turul 3! Cum arată tablourile optimilor
IERI LA 07:03
https://i.eurosport.com/2022/04/16/3356496.jpg
Citește și:

Davidovich Fokina nu poate juca dacă nu are șosete diferite

Alejandro Davidovich Fokina a atras atenția și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atunci când și-a dorit să poarte șosete în culorile steagului Spaniei. Acest lucru nu s-a întâmplat până la urmă, dar a dezvăluit că s-a obișnuit deja cu acest lucru, încât îi este greu să se antreneze sau să joace dacă nu are șosete diferite:
"Nu mă pot antrena și nu pot juca dacă nu am o șosetă albă și una neagră. Le port așa de foarte mult timp și a devenit o superstiție. La Tokyo mi-ar fi plăcut să port una galbenă și una roșie, dar nu au ajuns", a declarat Davidovich Fokina cu zâmbetul pe buze în cadrul unui interviu pentru El Pais.
Alejandro Davidovic Fokina a urcat până pe locul 27 mondial după ce a ajuns până în ultimul act de la Monte-Carlo, aceasta fiind și cea mai bună clasare de până acum pentru jucătorul de 22 de ani. Până săptămâna trecută, Davidovich Fokina se afla pe locul 46, cea mai bună clasare a sa până astăzi fiind locul 32, în august 2021.

Stefanos Tsitsipas e din nou campion la Monte Carlo! Grecul, victorie mare cu Davidovich Fokina

Alejandro Davidovich Fokina a avut parte de un început modest de an în cadrul turneelor pe hard din acest început de sezon. Până la Monte-Carlo, cel mai bun rezultat al său din 2022 a fost turul 3 de la Doha, nereușind să depășească mai mult de două tururi la alte turnee.
Odată cu începutul sezonului de zgură, dar și încurajat de parcursul foarte bun de la Monte-Carlo, Davidovich Fokina are șanse mari să repete prestațiile bune la turneele din această primăvară pe zgură.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
16/05/2022 LA 13:43