Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Davidovich Fokina, convins că el și Carlos Alcaraz vor domina tenisul spaniol în viitorul apropiat

Alex Masgras

Actualizat 15/04/2022 la 12:00 GMT+3

Alejandro Davidovich Fokina, jucătorul care l-a învins pe Novak Djokovic la Monte-Carlo, speră să ajungă numărul 1 mondial și să câștige cel puțin un turneu de Grand Slam. Mare fan al lui Roger Federer, spaniolul vrea să aibă oportunitatea de a vorbi cu marele jucător elvețian pentru a îl întreba cum a reușit să devină un jucător extrem de calm și calculat pe terenul de tenis.

Alejandro Davidovich-Fokina

Credit imagine: Getty Images

Alejandro Davidovich Fokina a produs poate cea mai mare surpriză de la Monte-Carlo, atunci când l-a eliminat pe numărul 1 mondial, Novak Djokovic, încă din turul al doilea. Spaniolul de 22 de ani a continuat forma bună și acum se află în sferturile de finală, acolo unde îl va întâlni pe belgianul David Goffin.
Născut în 1999, Davidovich Fokina este al doilea cel mai tânăr jucător spaniol din top 250 ATP, după Carlos Alcaraz. În acest moment, el se află pe locul 46 mondial, cea mai bună clasare a sa fiind locul 32, în luna august a anului trecut.
picture

Rezumatul partidei Novak Djokovic - Alejandro Davidovich Fokina, câștigată de iberic în set decisiv

În urmă cu doar doi ani, atunci când a început să câștige mai multe meciuri în turnee Challenger și ATP, Davidovich Fokina și-a dat seama că vrea să devină un jucător profesionist și să se dedice în totalitate tenisului. Jucătorul său preferat este Roger Federer, e care speră să îl întâlnească la un moment dat, pentru a înțelege cum a ajuns să fie un jucător extrem de calm pe terenul de tenis:
"Vreau să vorbesc cu el într-o zi deoarece personalitatea sa era asemănătoare cu a mea, mai mult sau mai puțin. Rupea tot ce avea la îndemână, era mereu nervos, iar într-o zi s-a schimbat și a început să joace ca cei mai buni jucători", a spus Davidovich Fokina în cadrul Major Talk cu Alize Lim.
Citește și:

Davidovich Fokina, convins că el și Alcaraz vor deveni cei mai bine clasați spanioli din circuit

Tenisul masculin din Spania continuă să producă talente pe bandă rulantă, iar Alejandro Davidovich Fokina se numără printre ele. El și Carlos Alcaraz, campionul de la Miami din urmă cu câteva săptămâni, sunt cei mai tineri jucători spanioli din Top 250 ATP, iar Davidovich Fokina este convins că, în curând, cei doi vor deveni cei mai bine clasați jucători spanioli din circuitul masculin:
"Avem mulți jucători (n.r Spania), dar sunt destul de bătrâni. În câțiva ani se vor retrage. Atunci vom avea mai mult loc pentru a juca în Cupa Davis sau pentru a reprezenta Spania. Cred că în mai puțin de trei ani vom deveni numărul 1 și numărul 2. Acum trecem prin toți acei pași pentru a ajunge acolo.
Alcaraz crește foarte repede, va deveni un jucător foarte greu de bătut în viitor. Este deja un jucător greu de bătut. Va câștiga cu siguranță un Grand Slam și multe alte turnee", a mai spus Davidovich Fokina.
Spain's Alejandro Davidovich Fokina reacts against Serbia's Novak Djokovic during the Monte-Carlo ATP Masters Series tournament tennis match in Monaco on April 12, 2022. (Photo by Valery HACHE / AFP) (Photo by VALERY HACHE/AFP via Getty Images)
În ceea ce îl privește pe el, principalul obiectiv al spaniolului de 22 de ani este să devină numărul 1 mondial și să câștige cel puțin un turneu de Grand Slam:
"Obiectivul meu este să fiu numărul 1 în tenis. Dacă ești numărul 1, trebuie să câștigi cel puțin un turneu de Grand Slam. Vreau să fiu cel mai bun jucător din lume atunci când joc, să câștig cât mai multe turnee și să mă bucur de tenis. Viața este scurtă și trebuie să te bucuri de fiecare moment", a mai spus acesta.
Vineri, Alejandro Davidovich Fokina îl va întâlni pe David Goffin în sferturile turneului de la Monte-Carlo. Partida va începe la ora 12:00 și va fi transmisă în direct pe Eurosport 2.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo