Alexander Bublik crede că ATP încearcă să închidă jucătorii "într-un fel de cușcă", după ce organizația a anunțat că vor exista pedepse mult mai dure pentru jucătorii care încalcă regulile în timpul partidelor.
În ultima perioadă au existat mai multe probleme în circuitul masculin. Cel mai cunoscut caz a fost cel al lui Alexander Zverev la Acapulco, atunci când a jignit și lovit cu racheta scaunul arbitrului. La Indian Wells, Nick Kyrgios a avut mai multe ieșiri nervoase și a fost aproape să loveacă un copil de mingi cu racheta, în timp ce Jenson Brooksby a lovit un copil de mingi la Miami cu racheta.

Imagini şocante la Acapulco:Zverev şi-a ieşit din minţi şi a lovit în mod repetat scaunul arbitrului

Rolex Monte-Carlo Masters
Ce superstiție are Davidovich Fokina, finalistul de la Monte-Carlo: "La Wimbledon voi probleme"
18/04/2022 LA 11:24
Cu toate acestea, numărul 36 mondial, Alexander Bublik, nu este de acord cu acest lucru:
"Nick aduce o mulțime de fani, pentru ce sunt ei aici? Acesta este sportul, trebuie să fie și puțină emoție, iar ei încearcă să ne închidă într-un fel de cușcă în care să nu putem vorbi. Am 24 de ani și văd cine aduce spectatorii în tribune. Ați văzut vreodată fani la dublu? Nu. El a aduce fani la dublu.
Uneori face lucruri care nu sunt potrivite pentru tenis și ei încearcă să facă o cușcă și mai mică pentru noi. Nu cred că e bine pentru sport. Poate dacă ai 65 de ani și ești cu nepoții și nu vrei să auzi cuvinte urâte, dar realitatea este că în America stadioanele erau pline. La fel și în Australia, peste tot.
Nu sunt un fan al acestui lucru, ar trebui să avem mai multă libertate. Cred că avem nevoie de oameni care să aducă spectatori în tribune. Bineînțeles că nu poți face anumite lucruri și că trebuie să fii pedepsit, dar lăsați-ne să vorbim, nu vă mai uitați la noi de fiecare dată când vorbim", a declarat Bublik pentru Tennis Channel.
Citește și:

Bublik s-a impus în primul său meci la Monte-Carlo

Alexander Bublik a început cu dreptul turneul de la Monte-Carlo. În ciuda faptului că zgura nu este o suprafață pe care îi place să joace, reprezentantul Kazahstanului l-a învins în primul tur pe Stan Waweika în trei seturi, scor 3-6, 7-5, 6-2.

Rezumatul partidei dintre Stan Wawrinka și Alexander Bublik de la Monte-Carlo

În ceea ce îl privește pe Wawrinka, partida cu Bublik a fost abia a doua partidă după mai bine de un an, după ce a mai jucat în urmă cu două săptămâni în cadrul unui turneu Challenger, la Marbella.
Bublik a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Wawrinka, spunând că atunci când își va reveni, îl va învinge cu siguranță, deoarece este un jucător mult mai bun e zgură decât el:
"Îi doresc să se recupereze cât mai repede, deoarece nu am meritat să câștig partida aceasta. E un teren de zgură, alerg ca un elefant, nu mă pot opri, nu pot face nimic. Sperăm cu toții că va reveni la forma de dinainte în curând.
Pe zgură, dacă este refăcut, e un jucător mai bun decât mine. Peste trei luni mă învinge 6-3, 6-3, mulțumesc mult, mă duc liniștit la plajă", a glumit Bublik la finalul partidei.
În turul al doilea, Bublik (36 ATP) îl va întâlni pe Pablo Carreno-Busta (19 ATP). În primul tur, spaniolul l-a învins pe Sebastian Baez, scor 6-4, 4-6, 6-2.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/04/12/3354103.jpg
Rolex Monte-Carlo Masters
Tsitsipas, punctul turneului de la Monte Carlo. TOP 5 schimburi spectaculoase
18/04/2022 LA 05:43
Rolex Monte-Carlo Masters
Mouratoglou, un antrenor împlinit! Cum a fost surprins tehnicianul Simonei Halep la Monte Carlo
17/04/2022 LA 16:20