Novak Djokovic, numărul 1 mondial, se pregătește să revină în acțiune. În această săptămână, sârbul de 34 de ani va juca în ultimul turneu din categoria ATP Masters 1000 al anului, cel de la Paris-Bercy. Până acum, primul jucător din ierarhia masculină a câștigat de 5 ori turneul, având în total 36 de titluri Masters, fiind la egalitate cu marele său rival, Rafael Nadal.
Pentru Novak Djokovic, turneul indoor din Franța va fi primul de la US Open, acolo unde a pierdut în marea finală în fața numărului 2 mondial, Daniil Medvedev. La New York, Djokovic a avut șansa de a realiza Grand Slam-ul calendaristic, după ce s-a impus și la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3243347.jpg
Rolex Paris Masters
Novak Djokovic, OUT în optimi din proba de dublu la Masters-ul de la Paris! Cu cine joacă la simplu
03/11/2021 LA 17:25

Djokovic crede că lipsa meciurilor din ultima perioadă poate fi periculoasă

Înaintea turneului de la Paris, Novak Djokovic s-a pregătit chiar cu Daniil Medvedev pentru ultimul turneu Masters al anului, la academia lui Patrick Mouratoglou din Franța. Ajuns la Paris, acesta a vorbit despre dezamăgirea trăită la New York, susținerea fanilor după înfrângerea din finala US Open, dar și despre așteptările sale de la acest turneu, după o pauză lungă de la ultimul său meci.
"Sunt dezamăgit pentru că am pierdut meciul, dar mă simt binecuvântat pentru că am experimentat iubirea publicului și susținerea de care nu am mai avut parte la New York. De fapt, nu am avut parte de așa ceva în multe locuri din lume. Acea energie pe care am primit-o din partea publicului din momentul în care am ieșit pe teren până când am ieșit a fost un câștig. A fost o victorie pentru relația umană, să zicem.
Am avut mult succes la Paris-Bercy în ultimii ani, așa că acest lucru îmi dă multe motive să cred că pot avea un parcurs bun, că pot merge departe în turneu. Cu toate acestea, lipsa meciurile poate fi periculoasă, așa că trebuie să fiu sigur că voi juca încă din primul meci foarte bine, cu o intensitate bună, pentru a îmi construi forma odată cu trecerea meciurilor. Sper să câștig și să mă pun într-o poziție confortabilă pe teren.", a declarat Novak Djokovic înaintea turneului de la Paris-Bercy.
Din cauza puținelor partide disputate de către numărul 1 mondial în a doua jumătate a anului 2021, acesta a decis să participe și în proba de dublu a turneului de la Paris. Acesta va face pereche cu conaționalul său, Filip Krajinovic, cu care va intra în competiție astăzi, când cei doi vor întâlni perechea australiană Alex De Minaur/Luke Saville.
În tabloul de simplu, Djokovic nu va juca în primul tur, urmând să intre în competiție din turul al doilea, acolo unde îl va întâlni pe câștigătorul partidei Marton Fucsovics-Fabio Fognini.
Turneul ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy începe astăzi și poate fi urmărit pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Rolex Paris Masters
Novak Djokovic a revenit cu victorie în circuit, la Paris! Succes la dublu alături de Krajinovic
01/11/2021 LA 16:48
Tenis
Roger Federer și moștenirea lăsată unui jucător din circuitul ATP! "Îi datorez atât de multe"
ACUM 11 ORE