Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic a dezvăluit care e marele său obiectiv pe final de sezon și cum i-ar plăcea să se retragă

Nicu Savin

Actualizat 31/10/2022 la 16:58 GMT+2

Novak Djokovic va juca în această săptămână la Mastersul de la Paris, turneu care e live pe Eurosport și aplicație Eurosport. La conferința de presă de dinaintea competiției, sârbul a recunoscut că marele său obiectiv pe acest final de stagiune este câștigarea Turneului Campionilor și totodată a dezvăluit și modul în care i-ar plăcea să se retragă din tenis, deși acel moment e departe deocamdată.

ATP Paris Master: Djokovic ITW

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic a avut un an zbuciumat, în care a ratat Australian Open și US Open din cauza refuzului de a se vaccina împotriva Covid. Totuși, sârbul și-a trecut în palmares un nou titlu de Grand Slam (al 21-lea), la Wimbledon, iar ulterior a câștigat și turneele de la Tel Aviv și Astana, având momentan 15 victorii consecutive în circuit.
Nole va încerca să continue serie pozitivă la Mastersul de la Paris, turneu la care deține toate recordurile posibile. Înainte de competiția din capitala Franței, fostul lider mondial s-a arătat dornic să joace cât mai bine, dar vorbind despre obiectivele sale pe acest final de sezon a dat de înțeles că Turneul Campionilor este pe primul plan.
"Acum sunt la Paris, la unuldintre cele mai importante turnee din lume și vreau să joc bine. Egalarea celor șase titluri ale lui Roger la Turneul Campionilor este ceva care mă entuziasmează foarte mult și este marele meu obiectiv în acest moment", a spus Djokovic, citat de puntodebreak.com.
Roger Federer a câștigat de 6 ori Turneul Campionilor, fiind lider solitar în acest sens. Djokovic împarte poziția a 2-a cu Pete Sampras și Ivan Lendl, fiecare cu câte 5 trofee, dar în acest an Nole ar putea egala recordul elvețianului retras recent din activitate. Turneul Campionilor va avea loc în perioada 13-20 noimebrie și deocamdată 6 jucători și-au asigurat locul la Torino.

Djokovic: "Mi-aș dori ca marii mei rivali să fie prezenți alături de mine când mă retrag din tenisul profesionist"

În urmă cu câteva săptămâni, Djokovic a participat la Laver Cup, competiție care va rămâne în istorie ca fiind ultima la care a luat parte legendarul Federer. Întrebat dacăi-ar plăcea să se retragă într-un asemenea cadru, sârbul a răspuns afirmativ, subliniind că ar vrea ca toți marii săi rivali să fie prezenți la turneul său de adio. Totuși, Nole a menționat că nu se gândește deocamdată la acel moment.
"A fost ceva unic, am un respect foarte profund pentru tot ceea ce a făcut Federer pe teren și în afara lui. Din fericire, rivalitatea mea cu Rafa este încă vie, încă nu a venit vremea noastră să ne retragem. Sincer, sper să mă pot retrage așa cum a făcut Roger, pentru că a fost ceva foarte drăguț. Încă nu mă gândesc la asta și sper că a mai rămas mult timp până să se întâmple, dar e clar că mi-aș dori ca marii mei rivali să fie prezenți alături de mine când mă retrag din tenisul profesionist", a completat sârbul.
Novak Djokovic va avea un prim tur liber la Paris, iar în runda a 2-a va juca împotriva învingătorului disputei Diego Schwartzman - Maxime Cressy. Nole este pe aceeași parte de tabloul cu Rafa Nadal, iar cei doi s-ar putea întâlni într-o semifinală de vis.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Spectacolul revine pe Eurosport! Turneul Masters de la Paris, în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo