Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, victorie neașteptat de dificilă în optimi la Paris. Liderul mondial se califică în sferturi, după set decisiv

Maria Olteanu

Actualizat 03/11/2023 la 08:01 GMT+2

Novak Djokovic, lider mondial și principal favorit la Paris, s-a calificat în această seară în sferturile de finală ale competiției, după un meci extrem de dificil în fața olandezului Tallon Griekspoor, locul 23 ATP. Sârbul a pierdut primul set, 4-6, dar a revenit cu tie-break și a câștigat decisivul cu 6-4, după aproape 3 ore de joc.

Novak Djokovic lors du Rolex Paris Masters.

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a revenit în această săptămână pe terenul de tenis, după succesul obținut la US Open, atunci când a câștigat marea finală cu Daniil Medvedev.
Betano - Paris
Toată emoția de la Paris de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Nole a debutat cu dreptul la Paris, miercuri seara, învinându-l în turul al doilea pe pe Tomas Martin Etcheverry, pentru un loc în optimi.
Novak Djokovic, liderul mondial din ATP și principalul favorit la ultimul turneu Masters 1000 al sezonului, a câștigat 6-3, 6-2 în primul său meci, dar jocul din optimi s-a dovedit a fi mult mai complicat pentru tenismenul sârb.
Joi seara, la Paris, Nole l-a întâlnit pe olandezul Tallon Griekspoor, locul 23 ATP, pe care șl-a învins în trei seturi, după ce a cedat manșa inaugurală.
Începutul de meci a fost bun pentru Djokovic, care a luat avans încă din startul partidei, 3-0 și mai apoi 4-1, iar totul părea în favoarea sârbului.
De la un avans de 3 game-uri, Djokovic a pierdut frâiele setului, iar adversarul său a fost singurul care a mai contat pe teren în manșa inaugurală a confruntării.
De la 1-4, Griekspoor a făcut 6-4, înclinând balanța în favoarea sa, după 47 de minute de joc.
Citește și:

Novak Djokovic a revenit după pierderea primului set

Nole, în corzi după pierderea primului set, a început cu game pe propriul serviciu actul al doilea, dar olandezul a continuat să arate că are un cuvânt important de spus, ceea ce deja începuse să demonstreze din primele secvențe al jocului, atunci când a reușit 5 game-uri consecutive.
Din acel moment, setul doi s-a menținut sub semnul echilibrului, cu fiecare jucător adjudecându-și serviciul.
La 4 egal, Griekspoor a avut două mingi de break și șansa de a se apropia de victorie, dar Nole a revenit și a fost din nou cu un pas în față, 5-4.
Sârbul nu a putut închide setul, iar olandezul a restabilit egalitatea, ca mai apoi tot Djokovic să fie în față, la 6-5.
Până la urmă s-a ajuns în tie-break, unde Nole a fost superior, sârbul câștigând setul și împingând confruntarea în decisiv.

Djokovic este în sferturi la Paris

Decisivul a început sub semnul echilibrului, cei doi mergând cap la cap până la 2 egal, moment în care Djokovic a făcut break și a preluat conducerea.
Nole nu și-a pierdut serviciul și s-a detașat la 4-2, dar Griekspoor a revenit din nou puternic, la 4-4.
Djokovic a reușit să facă break-ul într-un moment extrem de important al partidei și s-a făcut 5-4 pentru sârb, care a închis în cele din urmă jocul, 6-4.
Djokovic este în sferturi la Paris, după un meci extrem de complicat, cu un început dificil pentru liderul mondial.
Novak Djokovic a ajuns pentru a 11-a oară în sferturile de finală la Mastersul de la Paris, tot atâtea cât a reușit și la Cincinnati; doar la Roma a reușit mai multe (17) printre turneele ATP-1000.
Turneul Masters 1000 de la Paris, care se desfășoară în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo