Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Să fii fan Djokovic poate fi riscant! O tragedie a fost evitată la limită, la turneul de la Paris

Maria Olteanu

Publicat 06/11/2023 la 22:20 GMT+2

Novak Djokovic a câștigat duminică la Paris al 97-lea titlu al carierei, al 40-lea de categorie Masters (un record). Sârbul, în ciuda faptului că a fost și huiduit la acest turneu, a avut, alături de el, și foarte mulți susținători. La final, când se bucura alături de aceștia, o tragedie putea avea loc, dar totul s-a terminat cu bine.

Așa s-a scris povestea celui de al 40-lea ATP 1000 din cariera uriașului Novak Djokovic

Novak Djokovic, liderul mondial din clasamentul ATP, a câştigat duminică turneul ATP Masters 1.000 de la Paris-Bercy, învingându-l în finală pe bulgarul Grigor Dimitrov în două seturi, 6-4, 6-3. Djokovic, afectat de un virus stomacal la începutul săptămânii, a cucerit al şaptelea titlu în sala pariziană şi un al 40-lea la un turneu Masters 1.000, în ambele cazuri un record.
Djokovic a jucat la Paris afectat de un "virus la stomac", iar asta s-a văzut și în jocul său, mult sub ceea ce era așteptat. Nole a fost în pericol să rateze trofeul dacă ar fi fost eliminat pe parcurs, pierzând set în fiecare dintre confruntările cu Griekspoor, Rune și Rublev.
Pe lângă asta, campionul sârb s-a lovit la Paris și de ostilitatea publicului, care l-a huiduit și apostrofat pe Nole în mai multe momente, de-a lungul acestui turneu.
La final, însă, Nole a avut alături de el mulți susținători, alături de care a savurat acest succes. După încheierea finalei, sârbul s-a îndreptat spre tribune, unde au stat fanii săi, iar o tragedie a fost evitată în ultima clipă.
Fotograful trimis la Paris al celor de la We Love Tennis a surprins un moment destul de dureros, care a speriat pe mai multă lume, după ce o fetiță a fost prinsă între fani și împinsă de cei care voiau să-l vadă sau să-l atingă pe Djokovic, proaspăt campion.
De fapt, întinzând mâna către un fan care nu i-a dat drumul suficient de repede, Nole a provocat, fără să știe, acest moment destul de tensionat.
Din fericire, un salvator foarte vigilent a reușit să reacționeze foarte repede și să vină în ajutorul fetiței, care a fost consolată de numărul 1 mondial, Nole strângând-o la piept pe aceasta.

NOVAK DJOKOVIC ȘI-A STABILIT OBIECTIVELE PENTRU FINALUL ANULUI 2023

Pentru Djokovic a fost a 58-a finală de Masters 1.000, alt record. Sârbul de 36 de ani a ajuns la o serie de 18 victorii, el fiind învins ultima oară de spaniolul Carlos Alcaraz în epica finală de la Wimbledon. Djokovic se va pregăti acum pentru Turneul Campionilor, care va avea loc în această lună în oraşul italian Torino cu participarea celor mai buni opt jucători ai lumii.
Acum, pentru Novak Djokovic au mai rămas de disputat doar două competiții în 2023: Turneul Campionilor și Davis Cup. Nole și-a trasat două obiective clare: menținerea pe locul 1 ATP la final de sezon competițional, dorință pe care și-o poate îndeplini dacă obține o singură victorie la Torino, și câștigarea Cupei Davis alături de Serbia.
"Cred că mai am nevoie de încă o victorie pentru a-mi asigura numărul 1 la final de an, acesta este principalul meu obiectiv, în afară de Cupa Davis. Următoarele trei zile sunt de recuperare, voi lăsa racheta deoparte și voi petrece timp cu familia pentru a mă reîncărca. Apoi voi merge la Torino, unde fiecare meci va fi ca o finală a unui mare turneu. Fiecare întâlnire are multe puncte, multă importanță. Voi ajunge acolo cu sentimente bune, cu multă încredere. Nu am mai pierdut niciun meci de la finala de la Wimbledon, așa că sper să închei sezonul cu bine. Să termin anul pe primul loc și Cupa Davis sunt principalele mele obiective", a fost declarația lui Nole după titlul cucerit la Paris.
Turneul Campionilor, care se desfășoară în perioada 12 – 19 noiembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo