Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lingușeală sau ironie? A îngropat Djokovic securea războiului cu fanii de la Paris? "Vă mulțumesc!"

Maria Olteanu

Actualizat 05/11/2023 la 20:38 GMT+2

Novak Djokovic a devenit duminică seara pentru a șaptea oară campion la Paris, după ce l-a învins pe Grigor Dimitrov cu 6-4, 6-3. Sârbul a avut o săptămână dificilă la acest turneu, fanii au fost în dese momente împotriva sa, iar la final sârbul le-a mulțumit cu zâmbetul pe buze pentru suportul oferit.

Novak Djoković wygrał turniej ATP Masters 1000 w Paryżu

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a cucerit cel de-al 40-lea titlu de Masters din cariera sa, după ce l-a învins la Paris-Bercy pe Grigor Dimitrov în marea finală. Sârbul nu i-a dat mari șanse adversarului său, pe care l-a învins după doar 1 oră și 39 de minute în minimum de seturi, scor 6-4, 6-3.
Rezultatul este cu atât mai important pentru sârb, cu cât vine la capătul unei săptămâni dificile, în care s-a confruntat cu probleme de sănătate și nu numai.
Djokovic a jucat la Paris afectat de un "virus la stomac", iar asta s-a văzut și în jocul său, mult sub ceea ce era așteptat. Nole a fost în pericol să rateze trofeul dacă ar fi fost eliminat pe parcurs, pierzând set în fiecare dintre confruntările cu Griekspoor, Rune și Rublev.
Nu doar problemele la stomac i-au dat bătăi de cap sârbului, ci și durerile de spate și de picior, pentru care a cerut un time-out medical înainte de decisivul din semifinală, cu Rublev.
Pe lângă asta, campionul sârb s-a lovit la Paris și de ostilitatea publicului, care l-a huiduit și apostrofat pe Nole în mai multe momente, de-a lungul acestui turneu.
"Când am cerut publicului să mă huiduie mai mult, am câștigat 8 puncte la rând. Dar nu am făcut nimic pentru a provoca publicul, așa este. Este publicul parizian special? Ăsta e un cuvânt bun, sunt speciali... foarte speciali", spunea Nole, acum câteva zile.
Publicul a erupt în mai multe momente împotriva lui Djokovic, dar sârbul nu a părut afectat de asta, ba din contră a dat dovadă că se hrănește cu atmosfera ostilă și a jucat tot mai bine. Novak i-a aplaudat ironic pe fani ori i-a îndemnat să îl huiduie și mai tare, iar aceștia l-au și aplaudat uneori, după un punct spectaculos sau chiar azi, după câștigarea trofeului.
La festivitatea de premiere, Djokovic a avut de transmis și pentru public, alături de care a stat, cu bune și cu rele, în ultimele zile, un mesaj ușor ironic, de mulțumire, spus cu zâmbetul pe buze de proaspătul campion.
"Relația cu publicul în această săptămână a fost specială, putem spune asta. Vă mulțumesc oricum, pentru că datorită acestei energii care s-a createu sunt aici (n.r. zâmbește)", a spus Nole, la premiere.

NOVAK DJOKOVIC, GEST SUPERB DUPĂ TITLUL DE LA PARIS. S-A OPRIT ÎN MIJLOCUL INTERVIULUI PENTRU GRIGOR DIMITROV

După titlul câștigat, Nole a fost nevoit să acorde un interviu pe teren, în cadrul căruia a vorbit despre duelul său cu tenismenul bulgar. Nole a dat dovadă de un fair-play incredibil, deoarece s-a oprit în mijlocul interviului să îl consoloeze pe Dimitrov, care stătea pe scaunul său, fiind afectat de înfrângerea din finală.
Ulterior, liderul mondial a ținut să vorbească la superlativ despre Dimitrov, pe care l-a lăudat pentru parcursul din această săptămână. De asemenea, Nole a încercat să îl motiveze pe bulgar spunând că și el a pierdut finale la rândul său.
"Am fost în această situație de multe ori înainte, să pierd finale. Am fost binecuvântat să câștig mai multe finale decât să le pierd. Chiar sper ca el (n.r. Dimitrov) să continue să joace la un nivel înalt. Săptămâna asta, a fost într-una dintre cele mai bune forme ale sale de joc și îi urez toate cele bune. Sper să va câștiga turnee mari
Este mereu o plăcere să împart terenul cu tine. Noi venim din trecut. Suntem cam veteranii circuitului acum. 'Next Gen' sau cum or numi-o. (n.r. Noi suntem) Generația 30+", a declarat Djokovic pe teren, după finalul meciului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo