Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a închis capitolul Marele Șlem: "Da, am o mare dorinţă să continui"

Andrei Nicolae

Publicat 08/11/2021 la 12:02 GMT+2

Novak Djokovic, câştigător duminică seara, pentru a şasea oară, al turneului ATP Masters 1.000 de la Paris, a declarat că a "închis capitolul" Marelui Şlem ratat şi savurează acum cele două rezultate obţinute: titlul şi recordul de şapte sezoane încheiate la vârful ierarhiei mondiale.

Novak Djokovic gewann in Paris seinen 37. Masters-Titel

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a ajuns la 37 de titluri în turneele Masters Series, după ce l-a învins pe Daniel Medvedev, cu 4-6, 6-3, 6-3. Această performanță reprezintă și un nou record în istoria ATP.
"Am închis un capitol. Nu mai am regrete. Nu o să-mi petrec zilele gândindu-mă că nu am realizat Marele Şlem anul acesta. Sunt uşurat că turneele de Mare Şlem din acest sezon au trecut, pentru că am simţit o presiune fenomenală, ca niciodată până acum. A fost o experienţă interesantă şi sunt mai multe lucruri pozitive de reţinut decât negative. Am închis o pagină şi mi-am asigurat locul 1 mondial la final de sezon. Am fost concentrat şi am reuşit", a spus Djokovic.

Novak Djokovic: "Obiectivul este să dovedesc ce pot, să dobor recorduri"

Provocările lui Nole sunt să stabilească alte noi recorduri în circuitul mondial de tenis.
"Eu am spus mereu că istoria sportului nostru este o enormă sursă de motivaţie pentru mine. În fiecare zi, obiectivul este să dovedesc ce pot, să dobor recorduri. Deci, da, am o mare dorinţă să continui", a mai spus liderul mondial.
picture

Djokovic - Medvedev, finala de la Paris. Rezumatul unui meci de colecție

Daniil Medveded, cel care l-a învins în finală la US Open, a susținut după finala de Paris: "Impresia mea este că lumea începe să respecte din ce în ce mai mult ce face el în tenis. Fiindcă bate record după record. Anul acesta, a bătut recordul privind numărul de săptămâni petrecute pe primul loc ATP. Era 310, acum e mult mai mult (n.r. 354). Are 20 de Grand Slamuri și a fost aproape să le câștige pe toate în acest an. Vor apărea oameni noi în tenis, în viitor, și vor intra pe Wikipedia și vor vedea numele lui Novak Djokovic pe majoritatea recordurilor. Și atunci își vor da seama cât de bun a fost".
În vârstă de 34 ani, sârbul este deţinătorul recordului de titluri de Mare Şlem cucerite în circuitul profesionist (20), la egalitate cu elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal. El a ratat însă şansa de a deveni primul jucător după Rod Laver în 1969 care câştigă patru titluri majore într-un singur sezon, dacă ar fi intrat în posesia trofeului la US Open (30 august - 12 septembrie).
Djokovic, numărul 1 mondial, s-a confruntat cu probleme la recentele Jocuri Olimpice de la Tokyo, unde venise cu obiective mari, dar a plecat în final fără nicio medalie, dar şi cu o accidentare la umăr.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo