Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal poate redeveni lider mondial după Masters-ul de la Paris. Cum îl detronează pe Carlos Alcaraz

Irina Aldea

Actualizat 02/11/2022 la 17:19 GMT+2

Rafael Nadal revine săptămâna aceasta în competiții, la turneul Masters de la Paris, în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport. Ibericul are posibilitatea să-l detroneze pe compatriotul Carlos Alcaraz la finalul turneului din capitala Franței.

Spectacolul revine pe Eurosport! Turneul Masters de la Paris, în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie

Rafael Nadal revine săptămâna aceasta în competiție la turneul Masters 1000 de la Paris și are prima ocazie de a urca în fruntea clasamentului mondial, întrucât în acest moment, poziția de lider mondial este ocupată de tânărul său compatriot, Carlos Alcaraz. Calculele pentru lupta care se va da în clasament săptămâna aceasta sunt destul de simple.
Nadal va trebui să spargă gheața și să cucerească primul său titlu la Paris-Bercy pentru a avea șansa de a redeveni lider mondial în clasamentul ATP. Chiar și în acest scenariu, Carlos Alcaraz ar trebui să piardă înainte de semifinale pentru ca liderul mondial să se schimbe. Orice s-ar întâmplat la Paris, lupta se poate muta la Turneul Campionilor, unde sunt (chiar) mai multe puncte puse în joc. Tsitsipas și Ruud au, de asemenea, o șansă matematică de a fi încă numărul unu la sfârșitul anului, dar nu și după Paris.
CITEȘTE ȘI:

Rafa Nadal poate redeveni lider mondial după Masters-ul de la Paris. Misiune grea pentru iberic

Liber în primul tur, Rafael Nadal debutează azi împotriva americanului Tommy Paul. Un adversat în fața căruia nu a pierdut niciodată. Primul favorit pe care Nadal l-ar putea înfrunta este campionul de anul acesta de la Montreal, Pablo Carreno-Busta, cap de serie numărul 14. Stefanos Tsitsipas, cap de serie numărul 5, este, de asemenea, pe același sfert cu Nadal.
În semifinale, Rafa l-ar putea întâlni pentru a 60-a oară pe Novak Djokovic, însă Casper Ruud rămâne o posibilitate pentru această fază a competiției. În marea finală, Nadal s-ar putea duela cu Alcaraz, Medvedev sau Auger-Aliassime. Rămâne de văzut cum se simte Rafael Nadal, care nu a mai jucat decât un meci de dublu cu Roger Federer de la înfrângerea din optimile de finală de la US Open în fața lui Frances Tiafoe.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo