Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, aproape sigur că va termina anul 2023 pe primul loc, după înfrângerea lui Alcaraz. Mesajul ibericului

Maria Olteanu

Publicat 11/10/2023 la 21:54 GMT+3

Carlos Alcaraz a fost eliminat în optimile de finală la Mastersul de la Shanghai de către Grigor Dimitrov. Spaniolul are acum șanse minime să mai termine anul 2023 pe primul loc, Novak Djokovic fiind în mare măsură liderul ierarhiei mondiale în decembrie.

Novak Djokovic und Carlos Alcaraz liefern sich ein Rennen um die Nummer eins

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a părăsit prematur turneul ATP 1000 de la Shanghai, după ce a cedat în 3 seturi în fața lui Grigor Dimitrov. Spaniolul a câștigat runda inaugurală cu 7-5, dar a cedat apoi inexplicabil cu 2-6, 4-6, fiind eliminat.
Numărul 2 mondial va mai avea șanse să își ia revanșa după această eliminare, dar, chiar și așa, șansele de a-l depăși în acest an pe Novak Djokovic în ierarhia ATP rămân minime.
Odată cu începerea circuitului din zona asiatică, Alcaraz, eliminat în semifinale la ultimul Grand Slam al anului, US Open, a plecat la drum cu gândul să revină pe primul loc în clasamentul mondial și să încheie 2023 pe locul 1, acolo unde a stat mult timp din an, până când a fost depășit de Novak Djokovic.
Momentan însă, după eliminarea de la Shanghai, șansele ca Alcaraz să mai revină pe locul 1 au scăzut considerabil.
Eliminarea ibericului înseamnă un impuls foarte mare pentru sârb, care, deși nu a jucat, rămâne favorit la încheierea anului pe primul loc.
Mai departe, în final de 2023, Djokovic va juca doar la Mastersul de la Paris, la ATP Finals și în finala Cupei Davis, conform programului său pentru lunile rămase.
După ce anul trecut a pierdut la Paris în fața lui Holger Rune, Djokovic va reveni acolo fără să aibă nimic de pierdut. Acesta este sigur că nu va fi depășit în cursa pentru locul 1 ATP înainte de Mastersul de la Paris și va încheia 2023, cel mai probabil, ca lider mondial, pentru al optulea an.
Începutul lui 2024 poate fi însă unul interesant, cu Alcaraz având din nou șanse reale de a deveni lider mondial.
Citește și:

Alcaraz știe că au scăzut șansele pentru locul 1 ATP

După eliminarea de la Shanghai, Alcaraz a analizat cele întâmplate în China, inclusiv șansele sale de a termina anul pe primul loc. Acesta a recunoscut la conferința de presă că posibilitatea de a-l depăși pe Djokovic a scăzut considerabil după acest rezultat.
"Această înfrângere nu îmi permite să merg mai departe. Așa că va fi complicat să termin anul ca număr 1 mondial. Mai am câteva turnee de jucat, așa că voi încerca să dau tot ce am mai bun.
Voi încerca să le câștig dacă vreau să am șansa de a termina anul pe primul loc. Nu știu, dar în acest moment pierd multe oportunități de a face asta.
Vreau să dau tot ce am mai bun la Basel, care va fi următorul meu turneu. Știu că obiectivul de a termina ca numărul 1 în acest an a este foarte complicat pentru mine cu aceste ultime rezultate, va fi dificil, dar vreau să încerc. Voi încerca să câștig următoarele competiții", a declarat Carlos Alcaraz.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo