Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz vede partea plină a paharului după înfrângerea cu Dimitrov! "O victorie nu mi-ar fi adus asta"

Dani Morar

Publicat 11/10/2023 la 21:12 GMT+3

Carlos Alcaraz a fost eliminat în optimile de finală la Mastersul de la Shanghai de către Grigor Dimitrov. Spaniolul a tras repede concluziile după această înfrângere și crede că are multe de învățat de pe urma acestui meci, lucruri de care nu și-ar fi dat seama în cazul unei victorii.

Dimitrov, cea mai importantă victorie a sezonului! Rezumatul partidei cu Alcaraz de la Shanghai

Carlos Alcaraz a părăsit prematur turneul ATP 1000 de la Shanghai, după ce a cedat în 3 seturi în fața lui Grigor Dimitrov. Spaniolul a câștigat runda inaugurală cu 7-5, dar a cedat apoi inexplicabil cu 2-6, 4-6, fiind eliminat.
Betano - Shanghai
Toată emoția de la Shanghai de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Numărul 2 mondial a avut un discurs de mare campion după meci, încheiat într-o notă pozitivă. Alcaraz a declarat că acest eșec i-a descoperit câteva aspecte care trebuie îmbunătățite, lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă se impunea.
"Adevărul e că simt că el a jucat foarte bine. Nivelul său a fost peste cel din meciurile precedente pe care noi le-am disputat. Nu a avut nicio oscilație. Credeam că totul va merge diferit după primul set, unul care a fost greu pentru el.
Am făcut niște greșelile despre care am crezut că nu contează la începutul setului secund și el nu mi-a mai permis să revin în meci. Tot timpul am încercat să găsesc o cale să-mi impun tenisul, dar nu am fost capabil.
M-am apărat tot meciul, fără să îmi dau oportunitatea de a juca atât de agresiv precum mi-aș fi dorit. Trebuie să învăț să-mi mențin concentrarea în momente ca cel din debutul setului 2, când nu am jucat deloc bine.
Întotdeauna am spus că poți învăța mult mai multe din înfrângeri decât din victorii. Iau lecții pentru a deveni mai bun. Trebuie să lucrez mai mult la unele lucruri dacă vreau să îi înving pe cei mai buni. Înainte de a juca din nou mă voi antrena în diferite aspecte ale jocului la care am fost capabil să învăț în această partidă", a declarat Carlitos la conferința de presă.
Citește și:

Carlos Alcaraz a fost citit de către Grigor Dimitrov

La interviul acordat pe teren, Dimitrov a dezvăluit că secretul succesului său a fost încrederea în forțele proprii, dar și faptul că a reușit să-l pună mereu în defensivă pe Alcaraz, ceea ce acestuia nu-i place deloc.
"A avea încredere în abilitățile mele a fost cheia, știam ce trebuie să fac pentru a-l învinge. Era evident că trebuia să pun presiune constantă asupra lui, nu-i place să joace în defensivă, așa că a trebuit să-l pun în situații incomode. Am profitat de fiecare oportunitate pe care am avut-o și asta a fost cheia", a spus Dimitrov.
Dacă pentru Alcaraz este una dintre cele mai greu digerabile înfrângeri ale sezonului, cu siguranță că pentru Dimitrov este cel mai important succes din ultimii ani. Bulgarul a devenit abia al 4-lea jucător care câștigă un meci contra lui Alcaraz după ce a pierdut primul set, în 2023. Primii 3 au fost Cameron Norrie, Novak Djokovic și Jannik Sinner.
Pentru Dimitrov a fost a 4-a victorie a carierei în fața unui jucător clasat pe locurile 1 sau 2 în clasamentul ATP. Bulgarul este pentru prima dată în 2023 în sferturile unui turneu Masters, ajungând la 11 ani consecutivi în care atinge această performanță.
Pentru un loc în careul de ași, Grigor Dimitrov se va duela cu Nicolas Jarry, aflat în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de 1000 de puncte. Odată cu eliminarea lui Carlos Alcaraz, doar un singur jucător din top 10 ATP mai este în competiția de la Shanghai. Este vorba despre Andrey Rublev, care va juca azi în ultimul meci din optimi, contra lui Tommy Paul.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo