Emma Răducanu a scris istorie la US Open în 2021. Jucătoarea de 18 ani a câștigat primul său turneu de Grand Slam, fiind prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu major venind din calificări.
După 10 meciuri disputate în trei săptămâni și fără set pierdut, Emma Răducanu a ridicat deasupra capului trofeul de la Flushing Meadows, după ce a învins-o în finală pe Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05

Românul care a antrenat-o pe Emma Răducanu, dezvăluiri savuroase

Pe când avea doar 15 ani, Emma Răducanu a venit în vizită la bunica ei din București. Tatăl ei, Ion, a dorit ca fiica lui să se antreneze în timpul vacanței, iar tehnicianul care a avut grijă de pregătirea Emmei a fost Alexandru Berbec. Acesta din urmă a făcut o serie de dezvăluiri savuroase despre sportiva de origine română.
"A fost o plăcere să mă trezesc cu familia Răducanu, tatăl şi fata, venind aici la federaţie şi căutând să facă un program de pregătire de 3 săptămâni. Veniseră în vacanţă la bunici. Ea fiind un no name la vârsta aceea, la 15 ani, comparativ cu un câştigător US Open, să văd un copil foarte talentat, foarte modest, care îşi vedea de treaba ei.
Era tot timpul interesată să absoarbă informaţii, cum să joace mai bine, cum să îşi perfecţioneze jocul. A fost un exemplu şi pentru fetele care erau la noi, pentru că la 15 ani să te comporţi că un jucător profesionist", a spus Alexandru Berbec pentru Antena Sport.

Tatăl Emmei Răducanu i-a cerut antrenorului român să vorbească în limba română

Alexandru Berbec a dezvăluit, pentru aceeași sursă, că tatăl sportivei i-a cerut să vorbească în limba română cu ea: "Tatăl ei chiar mi-a spus să exersăm şi limba română, ei vorbind mai puţin în casă. De felicitat (n.r. – după ce a câştigat US Open 2021) nu am apucat, pentru că numărul tatălui ei nu l-am mai găsit în telefon.
Ăsta e unul dintre ofurile mele. Al doilea of ar fi că nu am apucat atunci să fac o poză, deşi eu tatălui i-am spus: Copiul e atât de serios şi implicat şi devotat, că e imposibil să nu ajungă în top 100", a mai spus Alexandru Berbec.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
29/11/2022 LA 17:44
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12