În urmă cu un an, Emma Răducanu, în vârstă atunci de 17 ani, debuta la senioare în primul tur al turneului britanic, învinsă în două seturi de compatrioata sa Harriet Dart. Acum, ea va fi cap de serie numărul 2 și o va întâlni marți pe elvețianca Viktoria Golubic.
"Să revin aici după douăsprezece luni știind ce s-a întâmplat este destul de suprarealist", a recunoscut luni jucătoarea de origine română.
Anul trecut, la câteva săptămâni după această premieră puțin concludentă, ea a atras atenția ajungând în optimi de finală la Wimbledon înainte de a deveni o vedetă după ce a câștigat US Open în septembrie.
Wimbledon
Emma Răducanu, out de la Wimbledon! Britanica, învinsă fără drept de apel de Caroline Garcia
29/06/2022 LA 16:36
Nottingham "înseamnă începutul călătoriei" pentru tânăra de 19 ani, care a "învățat multe" aici deși a fost eliminată. "M-a pregătit pentru restul sezonului. Am avut impresia că pe această bază construiesc în fiecare săptămână", a spus ea.
Citește și:
Cu toate acestea, ascensiunea sa atât de rapidă a fost însoțită și de eșecuri. Incapacitatea sa de a găsi un antrenor pe termen lung, problemele cu condiția fizică sau rezultatele au fost analizate minuțios.
Răducanu a subliniat că nu vrea să fie "prea dură" cu sine și a subliniat că "motivația (sa) este intactă". "Nu cred că cineva poate spune că aș fi preferat să nu câștigi un turneu de Mare Șlem la 18 ani, fiindcă asta prevăzusem să fac când am început să joc tenis și am reușit", a afirmat britanica, acum locul 11 mondial.
În dificultate după triumful său la Flushing Meadows, Răducanu a fost eliminată în turul 2 la Roland Garros de belarusa Aleksandra Sasnovici. Ilustrare a ascensiunii sale fulgerătoare: Răducanu a debutat la turneul parizian de Grand Slam și a jucat doar a patra oară în cariera sa la un turneu de Mare Șlem.
Sursa: Agerpres
Wimbledon
Emma Răducanu, debut cu dreptul la Wimbledon! Britanica a trecut în două seturi de Van Uytvanck
27/06/2022 LA 17:56
Wimbledon
Simona Halep, discurs la superlativ despre Emma Răducanu, la Wimbledon: "E excelent pentru România"
27/06/2022 LA 11:11