Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu a tras primele concluzii după un an de la debutul la senioare! "E destul de suprarealist"

Bianca Dumitru

Publicat 07/06/2022 la 09:59 GMT+3

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, deținătoarea titlului la US Open, a revenit luni asupra anului său "suprarealist", la douăsprezece luni după prima sa apariție în circuitul WTA la turneul de la Nottingham, unde se va întoarce marți.

Emma Răducanu

Credit imagine: Getty Images

În urmă cu un an, Emma Răducanu, în vârstă atunci de 17 ani, debuta la senioare în primul tur al turneului britanic, învinsă în două seturi de compatrioata sa Harriet Dart. Acum, ea va fi cap de serie numărul 2 și o va întâlni marți pe elvețianca Viktoria Golubic.
"Să revin aici după douăsprezece luni știind ce s-a întâmplat este destul de suprarealist", a recunoscut luni jucătoarea de origine română.
Anul trecut, la câteva săptămâni după această premieră puțin concludentă, ea a atras atenția ajungând în optimi de finală la Wimbledon înainte de a deveni o vedetă după ce a câștigat US Open în septembrie.
Nottingham "înseamnă începutul călătoriei" pentru tânăra de 19 ani, care a "învățat multe" aici deși a fost eliminată. "M-a pregătit pentru restul sezonului. Am avut impresia că pe această bază construiesc în fiecare săptămână", a spus ea.
Citește și:
Cu toate acestea, ascensiunea sa atât de rapidă a fost însoțită și de eșecuri. Incapacitatea sa de a găsi un antrenor pe termen lung, problemele cu condiția fizică sau rezultatele au fost analizate minuțios.
Răducanu a subliniat că nu vrea să fie "prea dură" cu sine și a subliniat că "motivația (sa) este intactă". "Nu cred că cineva poate spune că aș fi preferat să nu câștigi un turneu de Mare Șlem la 18 ani, fiindcă asta prevăzusem să fac când am început să joc tenis și am reușit", a afirmat britanica, acum locul 11 mondial.
În dificultate după triumful său la Flushing Meadows, Răducanu a fost eliminată în turul 2 la Roland Garros de belarusa Aleksandra Sasnovici. Ilustrare a ascensiunii sale fulgerătoare: Răducanu a debutat la turneul parizian de Grand Slam și a jucat doar a patra oară în cariera sa la un turneu de Mare Șlem.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo