Debut nefericit al sezonului de iarbă pentru Emma Răducanu. Chiar la turneul în care aniversa un an în circuitul profesionist, campioana de la US Open din 2021 a fost nevoită să abandoneze după doar o jumătate de oră în cadrul turneului de la Nottingham.
În primul tur, Răducanu (11 WTA) a întâlnit-o pe Viktorija Golubic (55 WTA), dar meciul s-a încheiat la scorul de 4-3 în primul set pentru jucătoarea din Elveția.
Problemele pentru Răducanu au apărut încă după primele 10 minute, ea acuzând dureri la coasta stângă. Ea a primit îngrijiri medicale, dar după aproape 35 de minute, jucătoarea în vârstă de 19 ani a decis să abandoneze.
Wimbledon
Emma Răducanu, out de la Wimbledon! Britanica, învinsă fără drept de apel de Caroline Garcia
29/06/2022 LA 16:36
Citește și:

Emma Răducanu a mai avut probleme în acest sezon

Nu este primul episod în care Emma Răducanu a avut probleme medicale în acest sezon. La începutul anului, în Australia, Răducanu a avut probleme la mâna dreaptă din cauza bătăturilor, după care problemele au continuat și în sezonul pe zgură.
La Roma, ea s-a retras în timpul meciului cu Bianca Andreescu, din cauza unor probleme la spate.
https://i.eurosport.com/2022/05/10/3370285.jpg
Revenirea Emmei Răducanu la Nottingham era așteptată de foarte mulți britanici, ea debutând în urmă cu un an la același turneu în circuitul WTA. După ce a jucat la Nottingham anul trecut, ea a beneficiat de un wildcard pe tabloul principal de la Wimbledon, acolo unde a reușit să ajungă până în optimile de finală.
Două luni mai târziu, Emma Răducanu producea o adevărată surpriză, după ce s-a impus la US Open, din postura de jucătoare venită din calificări.
După retragerea din cadrul turneului de la Nottingham, rămâne de văzut cât de grave sunt problemele britanicei. Săptămâna viitoare va avea loc un nou turneu pe iarbă, la Birmingham, acolo unde este înscrisă, în timp ce turneul de la Wimbledon va debuta pe 27 iunie.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie-10 iulie 2022 și va fi transmis în direct și în exclusivitate în România de Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Emma Răducanu, debut cu dreptul la Wimbledon! Britanica a trecut în două seturi de Van Uytvanck
27/06/2022 LA 17:56
Wimbledon
Simona Halep, discurs la superlativ despre Emma Răducanu, la Wimbledon: "E excelent pentru România"
27/06/2022 LA 11:11