Ruşii şi bieloruşii, în frunte cu Daniil Medvedev, au fost excluşi miercuri de la ediţia 2022 a turneului de tenis de la Wimbledon, ca răspuns la invadarea Ucrainei, au anunţat organizatorii competiţiei din capitala Marii Britanii: "În circumstanţele unei agresiuni militare nejustificate şi fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obţină vreun beneficiu din participarea jucătorilor ruşi sau belaruşi", a explicat All England Lawn Tennis Club într-un comunicat publicat miercuri.
E CORECTĂ DECIZIA ENGLEZILOR DE A LE INTERZICE RUȘILOR ȘI BIELORUȘILOR PARTICIPAREA LA WIMBLEDON?
"De aceea, intenţionăm, cu profund regret, să respingem înscrierea jucătorilor ruşi şi belaruşi la Wimbledon", se adaugă în comunicat.Ruşii Daniil Medvedev, N.2 ATP, Andrey Rublev (8 ATP) şi Anastasia Pavlyuchenkova (15 WTA) şi belarusele Aryna Sabalenka (4 WTA, semifinalistă anul trecut) şi Viktoria Azarenka (fostă N.1, acum 18 WTA) nu-şi vor putea apăra deci şansele la Londra. Decizia excluderii jucătorilor ruşi şi belaruşi ar putea fi revizuită dacă "circumstanţele se schimbă radical până în iunie", precizează comunicatul citat.
Tenis
Regal pe Philippe-Chatrier, luni la Paris, cu actori de gală: Swiatek, Krejcikova, Nadal și Djokovic
ACUM 2 ORE
CITEȘTE ȘI:

Șeful Federației Ruse de Tenis atacă decizia Wimbledon de a le interzice participarea rușilor și bielorușilor

Șeful Federației Ruse de Tenis, Shamil Tarpishchev, a comentat decizia organizatorilor de la Wimbledon de a nu le permite rușilor să concureze: "Lucrăm la această problemă din punct de vedere legal. Toate organizațiile sportive susțin participarea noastră, trebuie să lucrăm și apoi să luăm o decizie. Aceasta este o încălcare a drepturilor omului, un nonsens. Deși toată lumea din tenis ne susține, Anglia se pune de-a curmezișul.
Această problemă este acum analizată de o echipă de avocați. Sportivii nu ni se opun, ba dimpotrivă. Djokovic a numit această decizie nebună și consider că are dreptate. ATP și WTA au transmis că ar trebui să ne fie permis să participăm. Decizia englezilor este o încălcare a tuturor normelor și regulilor. Avocații vor rezolva problema, am încredere!", a fost mesjaul lui Tarpishchev.
Tenis
Moment inedit la Roland Garros. A refuzat să părăsească arena, după ce a întrerupt meciul lui Sakkar
ACUM 2 ORE
Roland-Garros
Roland-Garros : Fabio Fognini vs Alexei Popyrin
ACUM 2 ORE