Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care va fi transmis în exclusivitate pe canalele Eurosport și Eurosport Player, va începe pe 8 februarie, însă până atunci toți jucătorii ajunși în Australia au fost nevoiți să intre în carantină timp de 14 zile.
Dintre aceștia, 72 nu au avut voie să-și părăsească deloc camera de hotel în această perioadă după ce mai multe persoane din zborurile cu care au venit la Melbourne au fost depistate cu coronavirus la aterizare. Restul au voie la maxim cinci ore de antrenamente pe zi.
Serena Williams a călătorit în Australia cu fiica sa de trei ani, Olympia și a declarat pentru televiziunea americană că protocoalele sunt stricte și dificile, dar justificate.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
ACUM 5 ORE
”Este foarte, foarte strict totul, dar este foarte bine. E o nebunie și totul e foarte intens, dar este bine pentru că apoi putem să revenim la un fel de normal”, a declarat Williams pentru The Late Show.
”Este foarte greu să fii într-o cameră de hotel toată ziua cu un copil de trei ani, dar merită pentru că vrem ca toată lumea să fie în siguranță”, a continuat ea.

Starurile tenisului, în carantină la Adelaide

Totuși, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, se află în carantină la Adelaide alături de jucătorii de top, acolo unde se pregătesc pentru un turneu demonstrativ la care va juca și Simona Halep. Ceilalți sportivi se află la Melbourne, unde regulile de carantină sunt mai stricte iar mulți au sugerat că genul acesta de privilegii nu face decât să adâncească inegalitatea.
Rafa Nadal, locul doi mondial, consideră că însuși faptul că poate participa la Australian Open este un privilegiu și a făcut apel la ceilalți sportivi să aibă o altă perspectivă.
”Când am ajuns aici știam că măsurile vor fi stricte pentru că știam că Australia se descurcă foarte bine cu pandemia”, a declarat Nadal pentru CNN.
Lumea suferă în general, așa că nu putem să ne plângem. Este normal, oricum, să te plângi puțin, dar pe de altă parte trebuie să-ți schimbi perspectiva... vedem câte persoane mor în toată lumea. Vedem câte persoane își pierd tatăl, mama, fără să aibă ocazia să-și ia măcar la revedere. Asta se întâmplă în țara mea, de exemplu. Persoane apropiate de mine suferă în această situație
https://i.eurosport.com/2021/01/27/2979648.jpg
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM 9 ORE
Wimbledon
ATP amenință LTA cu excluderea din competiții în 2023, dacă rușii vor fi interziși iar la Wimbledon
ACUM 14 ORE