Virginia Ruzici, prima campioană a României în tenisul mondial feminin, este jucătoarea care l-a inspirat pe tatăl surorilor Williams să le dea pe fiicele lui la tenis. Urmarea deciziei lui Richard Williams este cunoscută de toată lumea. Venus Williams s-a născut pe 17 iunie 1980, Serena Williams s-a născut pe 26 septembrie 1981, iar restul e istorie.
Surorile Williams au cucerit de-a lungul timpului 30 de titluri de Grand Slam împreună și încă joacă la un nivel competitiv în circuitul feminin de tenis. În interviul exclusiv pe care l-a acordat pentru Eurosport, Virginia Ruzici și-a amintit de acest episod și a vorbit pe seama lui.

Virginia Ruzici, despre cum l-a inspirat pe Richard Williams

Australian Open
După 9 ani, Halep poate pierde statutul de "racheta numărul 1 a României". Cîrstea pune presiune
ACUM 19 ORE
Î - Richard Williams, tatăl campioanelor Venus şi Serena Williams, a fost impresionat de victoria dumneavoastră de la Salt Lake City din 1980 și de aceea a decis să le ghideze pe fiicele lui spre o carieră în tenis. Vă mulțumește/împlinește faptul că datorită dumneavoastră au apărut în tenisul mondial două legende ale acestui sport?
Ceea ce este incredibil pentru mine este faptul că Venus și Serena nu erau născute când m-a văzut pe mine câștigând turneul de la Salt Lake City. Richard Williams și-a convins soția să mai aibă 2 copii special pentru a-i face campioni în tenis... au ieșit Venus și Serena!

Serena Williams a povestit și ea episodul de inspirație al tatălui ei

"Tata privea un meci de tenis jucat de Virginia Ruzici. Comentatorul a menționat că Ruzici tocmai câștigase într-o săptămână 40.000 de dolari – mai mult decât câștigase tatăl meu tot anul. Tata a ieșit a doua zi să cumpere un ziar, ca să poată verifica astfel câștigurile lui Ruzici și să vadă cu ochii lui dacă un jucător de tenis putea face într-adevăr atât de mulți bani într-un timp atât de scurt. Când s-a dovedit a fi adevărat, s-a întors acasă și i-a spus mamei: trebuie să facem doi copii și să-i transformăm în mari stele ale tenisului", a povestit Serena Williams în cartea ei.
https://i.eurosport.com/2020/01/14/2752989.jpg
După ce a zărit-o pe Virginia Ruzici pe terenul de tenis, Richard Williams a început să se documenteze, să cumpere cărți despre tehnică în tenis, să cumpere casete video cu mari campioni din sportul alb și să învețe pentru a le putea îndruma pe fiicele lui: “Mama era însărcinată cu Venus, dar cu toate acestea se afla mereu alături de tata pe teren, unde își exersa forehandul și făcea instructaje, exerciții de tehnică sau de strategie. Amândoi erau sportivi destul de buni, așa că au învățat repede”, a mai precizat Serena.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Djokovic și-a aflat adversarul din primul tur de la Australian Open 2022! Cu cine joacă româncele
12/01/2022 LA 12:49
Tenis
Sorana Cîrstea a dat prima lovitură din 2022. Un om școlit de la Academia lui Mouratoglou o va ajuta
02/01/2022 LA 07:37