Italienii de la Tennis Circus au redactat un material în care s-au axat pe cariera Soranei Cîrstea, jucătoare care a ajuns cel mai sus în clasament până pe locul 21 WTA, pe 12 august 2013. "Nu este doar Simona Halep: Sorana Cîrstea, cealaltă stea a României" este titlul unui material scris de italienii de la Tennis Circus, publicaţie înrudită cu Gazzetta dello Sport.
"Tenisul românesc, la decenii după Ilie Năstase, a renăscut cu Simona Halep, care a reuşit să urce până pe locul 1 mondial. Chiar şi aşa, lumea uită că România mai are şi alte jucătoare excelente, începând cu Sorana Cîrstea, o jucătoare excelentă, care a obţinut foarte puţine la ce potenţial avea", transmit italienii.
"Echipa naţională a României a fost clădită de ani buni pe umerii fostului număr 1 mondial, Simona Halep, dar şi cu o contribuţie majoră din partea altor jucătoare, care au intrat în top 100. Vorbim despre Sorana Cîrstea, Irina Begu, Monica Niculescu, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu. Echipa României nu a ajuns însă niciodată mai sus de semifinalele unei competiţii, o nebunie având în vedere valorile individuale de care dispune", mai notează sursa citată.
Tenis
Simona Halep a dat verdictul! Legătura Emmei Răducanu cu România, indestructibilă: "Au adoptat-o!"
ACUM 13 ORE

Sorana Cîrstea, motorul tenisului românesc

Înainte ca Simona Halep să “explodeze” în circuitul feminin de tenis, Sorana Cîrstea a contribuit enorm la imaginea României în tenisul mondial. Sportiva născută la Târgoviște a avut evoluții de excepție în circuit, dar a avut și ghinionul unor accidentări nemiloare la umăr, care au ținut-o departe de terenul de tenis pentru mult timp.
În 2008, pe când avea doar 18 ani, Sorana a bifat o serie de victorii extraordinare şi a ajuns de pe poziţia 106 pe locul 37 WTA la final de an. A câştigat primul său turneu de simplu, la Tashkent, dar şi de dublu, la Fes şi s-a calificat pentru prima dată la un turneu de Grand Slam. "Românca de 18 ani părea că putea să cucerească lumea tenisului", scriu italienii.
"În ciuda faptului că 2009 a început cu mai multe eşecuri în primul tur, Cîrstea reuşeşte să ajungă pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam - Roland Garros - unde a învins fostul număr 1 mondial Jelena Jankovic. La Wimbledon, ajunge în turul trei la simplu şi în semifinale la dublu. Cu aceste rezultate excelente, termină anul 2009 pe locul 23 WTA. Surprinzător, 2010 începe cu o cădere, iar Sorana ajunge pe locul 95 în lume, după ce a atins doar o semifinală, la Estoril", mai scriu jurnaliştii italieni.
https://i.eurosport.com/2018/07/02/2365207.jpg

2013, cel mai frumos an din cariera Soranei Cîrstea

"După un 2011 sub aşteptări, 2012 e sezonul revenirii. 3 semifinale jucate şi victrii importante cu nume importante din circuit: Li Na, Cibulkova, Bartoli, Lisicki, Radwanska şi Stosur. Aceste momente minunate au fost alternate de Sorana cu altele de întuneric total, cu multe înfrângeri în primele tururi, în faţa unor adversare inferioare.
2013 a fost de departe cel mai frumos an al carierei Soranei. Atinge alte două semifinale şi învinge mai multe jucătoare de top 10. Dar adevărata revelaţie vine la Montreal. Le învinge pe Wozniacki, Jankovic, Kvitova şi Li Na, după meciuri incredibile şi ajunge în finală cu Serena Williams. În acel turneu a dat adevărata dovadă a talentului ei. Deşi a pierdut finala, a atins cel mai bun loc al carierei - 21. Pare incredibil, dar succesul Soranei s-a încheiat aici!
Următorii ani sunt marcaţi de accidentări şi lipsă de continuitate. Sorana joacă chiar şi la turnee ITF, iar în întrecerile WTA apare de puţine ori, cu rezultate slabe.(...) Printre cauzele eşecului, în afara accidentărilor de durată, factorul mental nu a fost mereu la înălţime şi asta a dus la multe greşeli în joc.
Ce ar fi putut face România cu o astfel de jucătoare, atât de talentată, alături de Simona Halep? Puteam vorbi de unul dintre cele mai de succes grupuri din ultimii ani? Nu vom şti niciodată, dar nu este greu să ne imaginăm România în vârful tenisului mondial cu două dintre cele mai puternice jucătoare din istoria ţării, Simona Halep şi Sorana Cîrstea", mai transmit jurnaliștii de la Tennis Circus.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Tenis
Românii s-au înghesuit să o vadă pe Emma Răducanu la antrenament. Discurs superb în română
IERI LA 15:50
Tenis
Emma Răducanu a sosit în România. Surpriza de care a avut parte
23/10/2021 LA 09:17