Fostul număr 3 mondial și campion la US Open, Juan Martin del Potro, a a trecut printr-un adevărat carusel de emoții în ultimii ani. Atât din cauza accidentărilor, dar şi a problemelor financiare.
Văzut de mulți drept singurul capabil să se lupte de la egal la egal cu așa numitul "careu de ași" format din Federer, Nadal, Djokovic și Murray, "turnul din Tandil" nu și-a atins niciodată potențialul maxim din cauza accidentărilor.
Are 6 semifinale de Grand Slam şi a fost primul care a "spart" monopolul în turneele de Mare Şlem instituit de Federer, Nadal şi Djokovic. Argentinianul s-a impus la US Open 2009, după ce a trecut de Nadal şi Federer în actele finale.
Australian Open
Australienii continuă să ia măsuri împotriva lui Djokovic! Anunțul ministrului afacerilor interne
ACUM 2 ORE
"DelPo" a câştigat în total 26 de milioane de dolari doar din tenis, la această sumă adăugându-se fără îndoială şi o sumă importantă venită din sponsorizări. Şi, totuşi, la început de 2022, sud-americanul e în pragul falimentului.
America TV alocă azi spaţii importante subiectului şi explică modul în care Del Potro a ajuns să aibă în prezent doar 3 milioane de dolari, în conturi şi bunurile deţinute.
Sportivul de 33 de ani a avut încredere totală în tatăl său (care a decedat anul trecut) şi i-a dat mână liberă să investească toţi banii în afacerile pe care acesta le vedea profitabile. Ghinioanele s-au ţinut lanţ de părintele lui Del Potro, astfel că toate businessurile în care acesta a investit (multe dintre afaceri au vizat domeniul agriculturii) au dat faliment.
Sursa citată notează că "turnul din Tandil" e acum în pragul falimentului. Conform datelor puse cap la cap, Del Potro ar mai avea o avere de doar 3 milioane de dolari, dar şi aici există un semn de întrebare. Pentru că argentinianul e un împătimit al jocurilor de noroc, unde a pierdut, de-a lungul timpului, sume impresionante.
CITEŞTE ŞI:
"VICTORIE TIMPURIE PENTRU AVOCAŢII LUI DJOKOVIC!". ANUNŢ DE ULTIMĂ ORĂ FĂCUT DE AUSTRALIENI

Se termină blestemul accidentărilor pentru Del Potro?

Deşi are 33 de ani, Del Potro vrea să revină în circuit. Atât pentru a-şi lua revanşa şi a ieşi din tenis cum merită un mare campion, dar şi pentru că situaţia financiară avută îl împinge spre o astfel de decizie.
Del Potro nu a mai jucat un meci oficial din iunie 2019 (Queens), atunci când a suferit o nouă accidentare gravă, care a dus la o altă operație la genunchi. Recuperarea a fost una complicată, sud-americanul încercând chiar și metode alternative, în dorința de a scăpa de dureri și a reveni în competiții.
"Realitatea arată cât mă costă aceste accidentări. Am încercat o mulțime de tratamente alternative, am avut intervenții chirurgicale și încă nimic nu a funcționat. Nimic nu m-a ajutat să joc din nou. Din punct de vedere emoțional, costă scump, deoarece chiar mă doare să mă uit la tenis, e frustrant să vezi meciurile la televizor când îți dorești atât de mult să fii acolo. Încerc să mă descurc cât mai bine din punct de vedere psihic", a explicat Del Potro pentru As, anul trecut.
În vara lui 2020, Del Potro a revenit la antrenamente, însă problemele medicale au reapărut. Cu toate acestea, argentinianul a sperat până în ultima clipă că va fi prezent la Tokyo, la Jocurile Olimpice de anul trecut. Medaliat la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice (bronz la Londra 2012 și argint la Rio 2016), Juan Martin del Potro nu a putut în cele din urmă să se recupereze şi a declarat iar forfait unui turneu.
În timpul US Open 2021, "DelPo" a anunţat că genunchiul său e aproape complet refăcut şi a punctat că s-a întors din nou la antrenamente. Momentan, nu a revenit încă în circuit, dar e foarte probabil ca, după Australian Open, să îşi facă reintrarea în scenă.
12 partide oficiale a disputat Del Potro din octombrie 2018 până în prezent.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
Familia lui Djokovic a rupt în sfârşit tăcerea, după ce Nole a fost expulzat din Australia
ACUM 11 ORE
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
ACUM 14 ORE