Sofia Kenin a decis să facă o schimbare radicală în viața ei. Tatăl său Alex a fost concediat chiar înaintea turneului de la Roma și cu gândul al Roland Garros, care va debuta pe 30 mai la Eurosport și pe Eurosport Player.
Campioana de la Australian Open 2020 și finalista de la Roland Garros de anul trecut a decis să formeze o nouă echipă tehnică. Anunțul a fost făcut printr-o postare pe Instagram insoțită de o fotografie în care Sofia și tatăl Alex se bucură alături de trofeul de la Melbourne.
"Vreau ca toată lumea să știe că am decis după mulți ani voi avea un nou antrenor. Nu a fost o decizie ușoară pentru că am trăit împreună clipe minunate. O să fiu mereu recunoscătoare pentru sacrificiile făcute de tatăl meu pentru ca eu să pot ajunge unde sunt" a scris jucătoarea de 22 de ani.
Tennis in the Land
Sorana Cîrstea și Irina Begu, eliminate de la Cleveland! Ambele au pierdut categoric în turul doi
24/08/2022 LA 04:09
Alex Kenin a fost mereu o prezență deosebită în circuitul WTA. Tatăl Sofiei a fost protagonistul unui incident, anul trecut, la Roland Garros. În plină pandemie, Alex Kenin s-a așezat lângă loja unei rivale pentru a-i intimida pe adversari. De asemenea, tatăl jucătoarei de 22 de ani a fost avertizat de arbitri fe nenumprate ori pentru că dădea indicații în timpul meciurilor.

Sofia Kenin, povestea unei campioane

Cu 10 ani înainte ca Sofia să se nască părinții ei s-au mutat de la Moscova la New York. Alex a făcut o școală de IT și a fost șofer de taxi. În 1999, familia Kenin s-a mutat înapoi în Rusia pentru o perioadă, iar Sofia s-a născut la Moscova. La doar câteva luni după naștere, familia Kenin a revenit în SUA și s-a mutat definitiv în Florida.
Sofia Kenin a început tenisul la celebra Academie a lui Nick Bollettieri și a avut-o ca idol pe Maria Sharapova. Kenin este în acest moment cea mai bine clasată jucătoare din Statele Unite, pe locul 4 WTA.
Citi Open
Halep și-a aflat posibilele adversare de la Citi Open! Debut facil pentru Simona la Washington
29/07/2022 LA 17:32
Tenis
Șoc în tenisul mondial! Antrenorul unei campioane de Grand Slam, suspendat pentru trucare de meciuri
27/07/2022 LA 13:18