Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea e în finală la Strasbourg! Revenire de excepție reușită de româncă în semifinale

Irina Aldea

Actualizat 28/05/2021 la 17:25 GMT+3

Sorana Cîrstea a trecut în semifinale de Magda Linette și e în finala turneului de la Strasbourg după o revenire de excepție.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Twitter

GAME, SET & MECI! Sorana Cîrstea e în finala turneului de la Strasbourg după ce a revenit fantastic în semifinala cu Linette, scor 3-6, 6-4, 6-2, după un meci de două ore și 11 minute de joc! În finală o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Krejcikova și Niemeier. Pentru calificarea în finală, Sorana Cîrstea va primi 13.224 de euro și 180 de puncte în ierarhia WTA de simplu (va urca cel puțin până pe locul 53). Dacă va câștiga turneul, Sorana va intra în Top 50 mondial (va ocupa locul 49).
  • UPDATE / Sorana Cîrstea câștigă setul 2 și trimite meciul în decisiv! 6-4 după 54 de minute de joc.
  • UPDATE / Poloneza începe și setul al doilea cu break, iar Sorana trebuie să forțeze revenirea.
  • UPDATE / Magda Linette și-a adjudecat setul inaugural cu scorul de 6-3, după 38 de minute de joc.
  • UPDATE / Primul break al partidei intră în contul polonezei Magda Linette.
  • UPDATE / A început meciul din semifinalele de la Strasbourg. Magda Linette începe la serviciu!
Știre inițială
Sorana Cîrstea a învins-o pe chinezoaica Shuai Zhang, cu 6-2, 6-1, joi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Strasbourg, dotat cu premii totale de 189.708 euro, dar s-a calificat direct în semifinale. Cîrstea (31 ani, 61 WTA) a beneficiat de faptul că jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, cea care trebuia să-i fie adversară în sferturi, s-a retras din competiţie, dar după ce a învins-o în optimi pe belgianca Maryna Zanevska (6-1, 6-4).
Sorana a trecut de Zhang (32 ani, 45 WTA), a cincea favorită, după doar o oră de joc. Cîrstea a avut 3 aşi, iar Zhang a comis 5 duble greşeli, românca încheind cu mai multe mingi direct câştigătoare, 16-5, şi cu mai puţine erori neforţate (20-33). Sorana Cîrstea va juca în penultimul act cu poloneza Magda Linette, cap de serie numărul 8, azi, de la ora 15.

Sorana Cîrstea – Magda Linette, semifinala de la Strasbourg, LIVE TEXT de la ora 15

Până acum, Sorana și Linette s-au mai întâlnit de trei ori în circuit, scorul fiind 2-1 pentru româncă. Totuși, aceasta va fi prima lor partidă desfășurată pe zgură. Toate celelalte au avut loc pe hard. În cazul în care va câștiga meciul din semifinale, Sorana va urca pe locul 53, iar dacă va triumfa la Strasbourg va ajunge la 1.544 și, începând de luni, se va afla pe locul 49 în ierarhia întocmită de Asociația de Tenis Feminin.
"Internationaux de Strasbourg" face parte din categoria WTA 250, se dispută pe zgură, are premii în valoare de $235.238, iar campioana en-titre este Elina Svitolina (2020). În finală, dacă trece de Magda Linette, Sorana Cîrstea are șansa să dea peste câștigătoarea meciului dintre Barbora Krejcikova, favorită numărul 5, și Jule Niemeier.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo