Principalul favorit de la Halle, Daniil Medvedev, a pierdut primul său meci al sezonului de iarbă în fața lui Jan-Lennard Struff 6-7, 3-6.
Medvedev a reușit unele dintre cele mai bune rezultate ale începutului de carieră pe iarbă, fiind ajutat de serviciu pe această suprafață, însă ulterior rusul nu a mai reușit rezultate notabile pe iarbă.
Cel mai bun rezultat pe iarbă al lui Medvedev este reprezentat de turul trei atins la Wimbledon în 2018 și 2019. De altfel, nici zgura nu era suprafața sa preferată, însă în acest an a ajuns în premieră în sferturile de finală de la Roland Garros acolo unde a fost eliminat de Stefanos Tsitsipas.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 8 ORE

Medvedev, eliminare tensionată de la Roland Garros

Acesta i-a pus la zid pe cei care se ocupă de turneu și i-a acuzat că privesc doar aspectul financiar, în detrimentul respectului pentru fani. Platorma online Amazon și-a asigurat drepturile pentru a transmite toate sesiunile de seară până în 2023, astfel că organizatorii Roland Garros țin să le garanteze audiențe cât mai bune. Chiar dacă acest lucru se traduce - în contextul pandemic - cu trimiterea spectatorilor acasă și imposibilitatea acestora să privească un adevărat block-buster, precum Tsitsipas - Medvedev.
"100% am fost dezamăgit când am văzut când au programat meciul. E amuzant, pentru că ieri am început să mă uit la sezonul 3 din "Drive to Survive". Cred că al doilea episod e numit "Banul e rege" și mă întrebam, înainte să îl văd, de ce l-au nimit așa. Exact când a început pandemia, băieții erau în Australia, se pregăteau de cursă. Și l-au întrebat pe Lewis Hamilton ce crede despre faptul că trebuie să concureze în astfel de condiții, când lumea trece prin ce trece. A răspuns: "Nu știu ce căutăm aici. Banul e rege". Așa a fost și aici, la Roland Garros. Meciul cu Tsitsipas a fost cu siguranță partida zilei, astfel că organizatorii au preferat Amazon oamenilor. Despre asta e vorba", a spus Medvedev, la conferința de presă de după disputa cuTsitsipas.
Australian Open
Ashleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 8 ORE
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM 9 ORE