Iga Swiatek, liderul mondial din WTA, a trecut joi de Sloane Stephens, campioana de la US Open 2017, cu 6-3, 6-2, și s-a calificat în turul al treilea al Flushing Meadows. Swiatek a gestionat fără probleme meciul de pe Arthur Ashe Stadium, obținând break-ul de patru ori în cea de-a 50-a victorie a sezonului în circuitul WTA. Poloneza va înfrunta acum o altă americancă, pe Lauren Davis, în turul al treilea.
Poloneza a afirmat, în cadrul conferinței de presă de după meci, că este prea târziu pentru ca ATP și WTA să rezolve tensiunile dintre jucătoarele de tenis din Rusia/Belarus și Ucraina, deoarece timpul potrivit de acțiune pentru găsirea unei soluții a trecut demult: "Ei bine, în principiu, cred că este deja prea târziu. Se spune că nu e niciodată prea târziu, dar cred că cel mai bun moment pentru ca ATP și WTA să facă ceva a fost atunci când a început războiul și unde tensiunea era destul de mare în vestiare. Cred că în momentul de față este deja destul de încurcată întreaga situație", a declarat Iga Swiatek.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Ilie Năstase, revoltat de suma cerută de BNR pentru a ceda complexul din Cotroceni
ACUM O ORĂ

Iga Swiatek dă vina pe ATP și WTA pentru tensiunile dintre ucrainence și bieloruse/rusoaice în circuit

Numărul 1 mondial a declarat că războiul din Ucraina nu a fost din vina jucătorilor de tenis și că ar fi fost mult mai ușor dacă ar fi existat o intervenție din partea ATP și WTA la începutul războiului: "Chiar dacă sunt țări care invadează alte țări, noi suntem jucători de tenis. Este trist, dar nu este vina noastră că se întâmplă. În momentul de față este cam târziu, cred, pentru a rezolva situația asta".
Reflectând asupra viitorului său meci din turul al treilea împotriva lui Lauren Davis, Iga Swiatek a declarat că va încerca să se concentreze pe ea însăși și că meciul va fi "intens": "Cu siguranță voi încerca să mă concentrez pe mine, să fiu activă pe teren și să încerc să joc cât mai bine pentru că va fi un meci intens. Da, din punct de vedere tactic ne vom pregăti, dar asta va fi mâine. Deocamdată știu doar din partea mea ce voi face", a spus Swiatek.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Laver Cup
Concluziile lui Roger Federer după Laver Cup 2022, ultimul turneu din cariera sa
ACUM O ORĂ
Tenis
Nadal a dezvăluit cum îi spune în particular lui Federer. Ce zice de un meci cu el, pe Bernabeu
ACUM 3 ORE