Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marta Kostyuk a refuzat să dea mâna cu Azarenka la fileu, după ce bielorusa a învins-o la US Open: "Nu m-a surprins"

Irina Aldea

Publicat 02/09/2022 la 00:02 GMT+3

Victoria Azarenka s-a calificat joi în turul al treilea la US Open 2022 după ce a trecut de Marta Kostyuk. Ucraineanca a refuzat să dea mâna cu bielorusa la fileu și doar și-au atins rachetele. Azarenka a declarat că gestul adversarei ei nu a surprins-o.

Vika Azarenka e în turul 3 la US Open 2022! Bielorusa, victorie în 2 seturi cu Marta Kostyuk

Meciul dintre Victoria Azarenka și Marta Kostyuk a fost așteptat cu sufletul la gură de toată lumea la US Open, prin prisma a ce s-a întâmplat în ultimul timp în circuitul WTA. Kostyuk este fără îndoială una dintre cele mai vocale tenismene ucrainene, ea alegând să pună la zid toate jucătoarele din Rusia și Belarus pentru războiul pornit de armata rusă în Ucraina.
Pe teren, bielorusa a ieșit învingătoare. Azarenka s-a impus fără emoții în fața Martei Kostyuk, cu scorul de 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 29 de minute de joc. La finalul partidei, Kostyuk a refuzat să dea mâna cu Azarenka și fără a o privi în ochi pe bielorusă a întins totuși racheta peste fileu, fiind un gest adoptat de tenismeni în vremea pandemiei, pentru a evita atingerea fizică.
CITEȘTE ȘI:

Azarenka, refuzată de Kostyuk la fielu, la US Open. Bielorusa spune că nu e surprinsă

În urmă cu o săptămână, Kostyuk punea la îndoială participarea Vikăi Azarenka la evenimentul caritabil pentru Ucraina organizat la US Open. Ulterior, organizatorii evenimentului au anunțat că bielorusa nu va mai participa. Azarenka a declarat la conferința de presă că nu e surprinsă de atitudinea avută de adversara ei: "Ei bine, nu am fost surprinsă. Nu cred că este important să facem mare caz din asta. Întotdeauna dau mâna cu adversarele mele. Am trăit aceeași situație cu Yastremska la Washington.
Așa a fost și la Washington. Eu merg mai departe. Nu pot forța pe nimeni să dea mâna cu mine. Este decizia lor. Ce mi-a făcut? Nu este cel mai important lucru din lume în acest moment. Am făcut mai multe propuneri prin intermediul WTA, pentru că eu cred că există un fel de sensibilitate acum în circuit. Mi s-a spus că nu era momentul potrivit. Nu am sau nu am avut niciodată o relație apropiată cu Marta. Evident că știam cine este, dar nu am vorbit niciodată cu ea.
Nu am avut niciodată o conversație cu ea. Așa că în martie, când s-a întâmplat totul, am contactat toate jucătoarele pe care le cunosc personal și cu care încă am o relație bună - mă refer la jucătoarele ucrainene, bineînțeles - și, știți, nu cred că a mă forța să vorbesc cu cineva care poate nu vrea să vorbească cu mine din diferite motive este abordarea corectă. (...) Dacă Marta vrea să vorbească cu mine, așa cum mi-a trimis ieri un SMS, îi răspund. Sunt deschisă oricând să o ascult, să încerc să o înțeleg, să o compătimesc. Cred că empatia într-un moment ca acesta este foarte importantă, ceea ce, din nou, a fost mesajul meu clar de la început", a transmis Azarenka la conferința de presă.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
US Open 2022 - 1 septembrie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo