Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marta Kostyuk a explicat de ce a refuzat să dea mâna cu Azarenka la US Open: "Nu voi accepta niciodată asta!"

Irina Aldea

Publicat 02/09/2022 la 02:34 GMT+3

Victoria Azarenka s-a calificat joi în turul al treilea la US Open 2022 după ce a trecut de Marta Kostyuk. Ucraineanca a refuzat să dea mâna cu bielorusa la fileu și doar și-au atins rachetele. Kostyuk a explicat la conferința de presă gestul de la final.

Vika Azarenka e în turul 3 la US Open 2022! Bielorusa, victorie în 2 seturi cu Marta Kostyuk

Meciul dintre Victoria Azarenka și Marta Kostyuk a fost așteptat cu sufletul la gură de toată lumea la US Open, prin prisma a ce s-a întâmplat în ultimul timp în circuitul WTA. Kostyuk este fără îndoială una dintre cele mai vocale tenismene ucrainene, ea alegând să pună la zid toate jucătoarele din Rusia și Belarus pentru războiul pornit de armata rusă în Ucraina.
Pe teren, bielorusa a ieșit învingătoare. Azarenka s-a impus fără emoții în fața Martei Kostyuk, cu scorul de 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 29 de minute de joc. La finalul partidei, Kostyuk a refuzat să dea mâna cu Azarenka și fără a o privi în ochi pe bielorusă a întins totuși racheta peste fileu, fiind un gest adoptat de tenismeni în vremea pandemiei, pentru a evita atingerea fizică.
CITEȘTE ȘI:

Cum a explicat Marta Kostyuk refuzul de a da mâna cu Azarenka la US Open

Marta Kostyuk a explicat de ce nu a dat mâna cu Victoria Azarenka după meciul lor din turul al doilea de la US Open: "A fost alegerea mea, pentru că niciuna dintre ele nu a condamnat public evenimentele din Ucraina și acțiunile guvernelor lor. Nu pot susține acest lucru. Cu unele am avut relații personale și nu au făcut nimic, iar altele au baze uriașe de fani în întreaga lume. Dar nu au folosit-o în mod corect, nu au răspândit mesajul corect că nu susțin ceea ce se întâmplă. Eu nu accept și nu voi accepta niciodată acest lucru.
Nu am avut niciodată o ură personală pentru Azarenka. Dar ea joacă un rol foarte mare în afara tenisului, în Belarus, în lumea tenisului. Ea face parte din Consiliul jucătoarelor WTA. Cred că ea ar putea face mai mult - cel puțin pentru relațiile personale dintre jucătoare. O văd în fiecare săptămână. Nu e ca și cum aș vorbi despre ea în presă și ea ar fi în altă parte. Am putea stabili o relație personală. Este un subiect important și cred că acest lucru ar fi trebuit făcut pentru a dezamorsa atmosfera", a spus Kostyuk la Flushing Meadows.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
US Open 2022 - 1 septembrie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo