Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se apropie Wawrinka de finalul carierei? Anunț îngrijorător după eliminarea de la Basel

Dani Morar

Actualizat 26/10/2023 la 10:47 GMT+3

Stanislas Wawrinka a pierdut în două seturi în primul tur la Basel, împotriva lui Alexander Shevchenko. Elvețianul nu a putut să le ofere propriilor fani o victorie și a avut câteva declarații îngrijorătoare cu privire la cariera sa.

Wawrinka - Sinner - US Open Rezumat

Stanislas Wawrinka, unul dintre cei mai carismatici jucători din istoria recentă a tenisului, a participat în această săptămână la turneul ATP 500 de la Basel. Favoritul local a fost eliminat în minimum de seturi de Alexander Shevchenko, scor 3-6, 6-7. Elvețianul a vrut să le ofere o victorie fanilor din propria țară și a luptat în tiebreak-ul setului secund până la 8-10, cedând după o oră și 47 de minute.
Wawrinka a recunoscut că se simte tot mai obosit și că simte că plătește eforturile depuse din 2022 încoace. Ajuns la 38 de ani, pasiunea pentru tenis a rămas vie, însă corpul începe să-i joace tot mai multe feste, ultimul rezultat notabil fiind un tur 3 la US Open.
"În ultimele săptămâni am fost foarte obosit. Mă simțeam rupt. După Astana am pățit de 2-3 ori să vreau să muncesc, dar să nu pot din cauză că eram prea obosit.
Simt că plătesc toate eforturile depuse de când am revenit după accidentare. Chiar voiam să mă întorc la nivel înalt, dar a trebuit să trag de mine cât de mult am putut pentru a face asta.
Sunt foarte fericit de primirile pe care le-am avut la diferite turnee. Nu revin în competiții pentru a compara experiența cu cea avută în trecut. Revin pentru că am acea dorință care arde pentru tenis, chiar mai intens atunci când joc acasă. Sunt fericit de susținerea pe care o primesc în Elveția și nu iau totul de-a gata", a declarat Wawrinka, potrivit Sportskeeda.
Citește și:

Stan Wawrinka, al doilea cel mai vârstnic jucător care a câștigat un meci la US Open

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, câştigătorul turneului US Open în 2016, a devenit cel mai vârstnic jucător care a câştigat un meci la turneul american de Mare Şlem după Jimmy Connors, la vârsta de 40 de ani în 1992, relatează AFP.
Wawrinka, în vârstă de 38 de ani, a obţinut prima sa victorie la New York după patru ani, învingându-l pe japonezul Yoshihito Nishioka, cu 7-6 (7/5), 6-2, 6-4, în primul tur al competiţiei.
"Eu cred că joc bine. Încerc să nu compar cu trecutul, pentru că nu este o idee bună să compar ce făceam în urmă cu câţiva ani", spunea Wawrinka după meci.
"Dar sunt mulţumit de nivelul meu. Ştiu unde mă aflu în acest moment, ştiu că pot învinge jucători foarte buni. Pot să fiu cu adevărat competitiv. Mă mişc bine", a adăugat el.
Fostul număr 3 ATP a ajuns până pe locul 361 în lume anul trecut din cauza perioadei de inactivitate din cauza accidentării la picior. Anul acesta a reintrat în top 100, iar în prezent se află pe poziția 45.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo