Deși scorul din semifinala cu Daniil Medvedev, 6-2, 7-6(7), 7-6(5), ar putea sugera că a fost o victorie lejeră pentru favoritul 2 al tabloului masculin, duelul de vineri de pe Arthur Ashe Stadium a fost un veritabil test de anduranță și voință pentru Dominic Thiem (3 ATP).
Timp de două ore și 55 de minute cât a contabilizat acest meci, s-a jucat aprig, cu schimburi de mingi de până la 30 de lovituri, schimbări de ritm, curse stânga-dreapta extreme și momeli aruncate la fileu. Semifinala dintre Thiem și Medvedev a avut doar câteva momente de recul, pe final de prim set, când Medvedev s-a lăsat pradă furiei după o decizie a arbitrului de scaun, nemireușind să rămână concentrat pe acțiunea din teren.
Dominic Thiem a gestionat excelent momentul, însă a tras o sperietură zdravănă în final de set doi, când și-a accidentat glezna dreaptă, începând să resimtă dureri și să șchiopăteze evident, în tie-break. Austriacul a tras însă de el cu toate puterile, conștient că victoria în minimum de seturi devine o necesitate. Strângând din dinți, a închis setul doi cu o combinație feroce de lovituri de forehand, apoi după ce a primit îngrijiri medicale a continuat să alerge cu încăpățânare după fiecare minge, în ciuda riscurilor la care s-a expus în fața unui adversar care a știut cum să-i exploateze disconfortul, dictând mai des și mai des schimbări de ritm și de direcție.
Tenis
Noua "Anna Kournikova" din tenis s-a "trezit" și atacă top 20 WTA: "Cea mai stupidă greșeală"
ACUM 18 MINUTE
În cele din urmă, deși a fost condus cu 4-1 și 5-2 în setul al treilea, Dominic Thiem a reușit să îi scoată rusului din buzunar victoria în manșă, anulând minge de set și adjudecându-și un nou tie-break.

Thiem, test de rezistanță pentru finala US Open 2020: "Sper că nu este doar adrenalina"

La finalul partidei, Thiem a declarat că durerile au rămas în urmă, la granița acelui al doilea set.
"Am jucat amândoi un tenis foarte bun. Dar după acel prim set, scorul ar fi putut la fel de bine să devină 2-1 la seturi pentru el. Am jucat cel mai bun tenis al meu pe finalurile de set și ambele tie-break-uri au fost nemaipomenite. Trebuie să recunosc că nu îmi place deloc să joc tie-break, ca să fiu sincer. Sunt foarte dure din punct de vedere mental. Ai 5-1, apoi el câștigă 2-3 puncte nemaipomenite și nu mai ești în față. Începuse să mă doară călcâiul după un pas greșit. Am schimbat însă pantofii, am pus alt tip de branțuri și Acum mă simt bine, nu mai este durere. Dar sper că nu este doar adrenalina, sper ca piciorul să fie bine și mâine", a transmis la interviul de pe teren Dominic Thiem, care va încerca să devină primul jucător din generația '90 care câștigă un titlu de Grand Slam.
Tenis
Djokovic le-a deranjat pe Evert și Navratilova cu ultima sa apreciere: "A spus așa literlamente"
ACUM 2 ORE
Tenis
Daniil Medvedev, start lansat la Astana! Rusul l-a învins lejer pe Albert Ramos! Rezumatul partidei
ACUM 14 ORE