Turneul Mutua Madrid Open, de categorie Premier Mandatory, patronat de Ion Țiriac, a devenit una dintre atracțiile principale anuale in Capitala Spaniei, o competiție la care sportivii români au confirmat de fiecare dată. Simona Halep s-a impus la Madrid de 2 ori, în 2016 și 2017 și a avut de fiecare dată un parcurs bun acolo. De asemenea, echipa formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-a impus pe zgura din Madrid în 2019.
Luni, organizatorii competiției din Spania au anunțat că turneul patronat de Ion Țiriac va beneficia de arbitraj video. Tehnologia va fi folosită pe zgură la turneul de la Madrid, competiție organizată de Ion Ţiriac și care va avea loc în perioada 3-10 mai. Până în prezent, arbitrii coborau din scaun să verifice urma lăsată pe zgură de minge.

Mutua Madrid Open, unul dintre evenimentele de top din tenisul mondial

Roland Garros
Mouratoglou spune cum poate Simona Halep să o învingă pe Iga Swiatek: "Combinația poate face minuni"
ACUM 2 ORE
Arbitrajul video, care va stabili în cazuri complexe locul în care a căzut mingea, va fi folosit pe cele trei arene principale de la Caja Magica, Manolo-Santana, Arantxa-Sanchez-Vicario şi Terenul 3, atât la meciurile ATP, cât şi la cele WTA, la simplu şi la dublu. Tehnologia video a fost introdusă în tenis în 2006 şi a fost folosită pe toate suprafeţele, mai puţin pe zgură.
”Noi întotdeauna am căutat la Madrid în feicare an să aducem un plus, dacă se poate. O dată am încercat să aducem 3000-5000 de oameni cu 5000 de rachete să intrăm în Cartea Recordurilor. Sau să facem un concurs cu 2000 de persoane. Sau să punem zgură albastră. Sau să facem un turneu de juniori simultan cu cel de seniori, chiar dacă nu s-a putut”, a declarat Țiriac pentru Eurosport.
”Am avut noroc că în toți acești 19 ani am fost cel mai mare eveniment sportiv din Europa clădit într-o perioadă atât de scurtă”, a continuat el.
”În Spania și în special în Madrid există trei evenimente - Real Madrid - Barcelona, Barcelona - Real Madrid și cu tot respectul pentru echipa de baschet a lui Real Madrid sau cea de handbal de la Barcelona, există turneul de la Madrid. Spania are mai mulți campioni de Grand Slam în ultimii 20 de ani decât toate celelalte țări la un loc. Spania este un popor extrem de sportiv. Din toate punctele de vedere. Au școli, au antrenori, au absolut tot ce vrei și au ceva ce noi nu avem, climă. Uite că a venit primăvara și la noi în februarie, dar noi nu profităm de asta”, a afirmat Țiriac.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
S-a anunțat programul primei zile la Roland Garros. Două românce intră în "focuri"
ACUM 3 ORE
Roland Garros
Naomi Osaka, "coșmar" înainte de Roland Garros: "Am visat că trebuie să joc Iga în turul 1"
ACUM 3 ORE