Rafa Nadal are un start de sezon fabulos, cel mai bun din carieră. Neînvins încă în 2022, "Matadorul" a cucerit deja 3 trofee, inclusiv Australian Open, singurul Grand Slam pe care nu îl cucerise de cel puţin două ori. Ibericul a devenit primul din istorie cu 21 de turnee de Mare Şlem, iar performanţele sale fabuloase trebuie interpretate şi în contextul problemelor medicale. De la începutul carierei, Rafa a suferit de sindromul Muller-Weiss, o maladie care i-a afectat grav performanțele din teren. Mai ales pe hard, apar dureri enorme, iar operaţia, care i-ar rezolva disconfortul aproape permanent, ar însemna finalul carierei în tenis. De altfel, în 2005, când i-a fost descoperită problema, medicii i-au spus lui Nadal că nu va mai putea juca tenis de top, dar spaniolul a strâns din dinţi şi a ajuns la performanţe uluitoare.
Evident, se pune întrebarea unde ar fi ajuns Nadal azi dacă ar fi fost sănătos, dar aceeaşi dilemă au şi fanii lui Roger Federer, elveţianul fiind şi el măcinat de probleme, în a doua parte a carierei.
Cert e că Nadal e în acest moment cel mai titrat jucător de tenis din istorie, iar Ilie Năstase, cel mai bun tenismen din toate timpurile în România, îl vede GOAT-ul din sportul alb pe "Matador".
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
"E mai bun cel care are mai multe titluri. Aşa că răspunsul, în acest moment, este Nadal. Când vorbeşti de cel mai bun din istorie trebuie să te ghidezi după mai mulţi factori, dar numărul de trofee de Grand Slam trebuie să fie unul dintre ei. Roger Federer, de exemplu, e clar că a avut cel mai mare talent. Dar Nadal are 21 de Grand Slamuri, iar Nole şi Roger nu", a explicat Ilie Năstase, potrivit Marca.
CITEŞTE ŞI:
SIMONA HALEP ARE UN NOU ANTRENOR PENTRU INDIAN WELLS ŞI MIAMI. ANUNŢUL TENNISWORLDUSA

Ţiriac: "Djokovic e un atlet grozav. Nadal e marele campion"

Ilie Năstase şi Ion Ţiriac sunt prieteni de peste jumătate de secol, dar de multe ori ne-au obişnuit să aibă afinităţi şi păreri diferite. Nu şi în acest cază. Miliardarul român îl consideră la rândul său pe Rafa cel mai mare din istorie, explicând de ce Djokovic nu se poate ridica la nivelul marelui campion spaniol.
"Djokovic îşi caută încă locul şi nu îl găseşte. E ca Becker, ca un copil care se joacă cu focul şi pune mâna să vadă dacă arde sau nu. E un atlet grozav, un jucător de tenis fenomenal, dar dacă vorbim de un mare campion, acela e Nadal", a explicat Ţiriac pentru Sportskeeda.
Rafa Nadal se pregăteşte de Indian Wells şi Miami, turnee transmise în direct de Eurosport. Învingător de 3 ori la turneul din California, Rafa speră să cucerească al 4-lea trofeu al anului, în competiţia care va debuta pe 7 martie.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44