Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal a încasat o înfrângere foarte dureroasă în semifinalele turneului de la Roland Garros, pe care l-a câștigat de 13 ori în carieră. Spaniolul a cedat în patru seturi în fața marelui său rival, Novak Djokovic, care avea să cucerească marele trofeu după o finală epică disputată în compania lui Stefanos Tsitsipas.
La doar câteva zile după semifinala pierdută la Roland Garros, Rafael Nadal a anunțat pe rețelele de socializare că nu va merge la Wimbledon, dar nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo, concentrându-se astfel pe sezonul de hard și mai ales pe ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.Vestea marelui campion iberic nu a fost primită cu foarte mare bucurie în Spania, asta pentru că spaniolii așteptau o medalie de la Nadal la Tokyo. Mai multe nume importante l-au criticat pe Nadal pentru această decizie.

Nadal se apără, după ce a fost criticat pentru neparticiparea la Jocurile Olimpice

Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM 13 ORE
Rafael Nadal, care va reveni pe terenul de tenis la turneul de la Washington, a răspuns criticilor și a explicat de ce nu a făcut deplasarea la Tokyo pentru Jocurile Olimpice, probabil ultima ediție la care putea merge spaniolul. Rafa a explicat că nu el a luat decizia, ci corpul său.
"Nu mie mi-a aparținut decizia, ci corpului meu. Am simțit nevoia de odhină după un start de sezon foarte solicitant și la asta s-a ajuns după Roland Garros", a spus Nadal în presa din Spania. Nadal are în palmares titlul olimpic, cucerit în 2008, la Beijing, după o finală cu chilianul Fernando Gonzalez. De asemenea, Rafa a cucerit aurul olimpic și la dublu, acum 5 ani, la Rio de Janeiro, alături de Marc Lopez, după o finală cu Florin Mergea și Horia Tecău.
https://i.eurosport.com/2021/08/02/3191500.jpg
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
IERI LA 16:27
Roland Garros
Verdict clar în privința lui Rafael Nadal și Carlos Alcaraz la Roland Garros! "Arată incredibil"
IERI LA 13:39