Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal a încasat o înfrângere foarte dureroasă în semifinalele turneului de la Roland Garros, pe care l-a câștigat de 13 ori în carieră. Spaniolul a cedat în patru seturi în fața marelui său rival, Novak Djokovic, care avea să cucerească marele trofeu după o finală epică disputată în compania lui Stefanos Tsitsipas.
La doar câteva zile după semifinala pierdută la Roland Garros, Rafael Nadal a anunțat pe rețelele de socializare că nu va merge la Wimbledon, dar nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo, concentrându-se astfel pe sezonul de hard și mai ales pe ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.

Rafael Nadal, criticat pentru refuzul de a merge la Jocurile Olimpice

Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
ACUM 10 ORE
Vestea marelui campion iberic nu a fost primită cu foarte mare bucurie în Spania, asta pentru că spaniolii așteptau o medalie de la Nadal la Tokyo. Mai multe nume importante l-au criticat pe Nadal pentru această decizie, însă un coleg al "Matadorului" i-a luat imediat apărarea.
Este vorba despre Pablo Carreno-Busta: "Rafa are 35 de ani, a câștigat deja două medalii de aur, a jucat enorm în cariera lui și sigur are motive întemeiate pentru care a ales să nu meargă la Tokyo. Nu poate fi criticat sub nicio formă".
Nadal are în palmares titlul olimpic, cucerit în 2008, la Beijing, după o finală cu chilianul Fernando Gonzalez. De asemenea, Rafa a cucerit aurul olimpic și la dublu, acum 5 ani, la Rio de Janeiro, alături de Marc Lopez, după o finală cu Florin Mergea și Horia Tecău. Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie, când naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
IERI LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 05:16