Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal a încasat o înfrângere foarte dureroasă în semifinalele turneului de la Roland Garros, pe care l-a câștigat de 13 ori în carieră. Spaniolul a cedat în patru seturi în fața marelui său rival, Novak Djokovic, care avea să cucerească marele trofeu după o finală epică disputată în compania lui Stefanos Tsitsipas.
La doar câteva zile după semifinala pierdută la Roland Garros, Rafael Nadal a anunțat pe rețelele de socializare că nu va merge la Wimbledon, dar nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo, concentrându-se astfel pe sezonul de hard și mai ales pe ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.

Rafael Nadal, criticat pentru refuzul de a merge la Jocurile Olimpice

Australian Open
Toni Nadal, surprins de faptul că Rafa a ajuns până în semifinalele Australian Open
ACUM 13 ORE
Vestea marelui campion iberic nu a fost primită cu foarte mare bucurie în Spania, asta pentru că spaniolii așteptau o medalie de la Nadal la Tokyo. Mai multe nume importante l-au criticat pe Nadal pentru această decizie, însă un coleg al "Matadorului" i-a luat imediat apărarea.
Este vorba despre Pablo Carreno-Busta: "Rafa are 35 de ani, a câștigat deja două medalii de aur, a jucat enorm în cariera lui și sigur are motive întemeiate pentru care a ales să nu meargă la Tokyo. Nu poate fi criticat sub nicio formă".
Nadal are în palmares titlul olimpic, cucerit în 2008, la Beijing, după o finală cu chilianul Fernando Gonzalez. De asemenea, Rafa a cucerit aurul olimpic și la dublu, acum 5 ani, la Rio de Janeiro, alături de Marc Lopez, după o finală cu Florin Mergea și Horia Tecău. Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie, când naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
IERI LA 14:07
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
IERI LA 08:20