Belinda Bencic cucerește aurul de la Tokyo. Elvețianca de pe locul 12 WTA a învins-o în finala mare pe reprezentanta Cehiei, Marketa Vondrousova, scor 7-5, 2-6, 6-3.
Bencic a câștigat primul set după o oră de joc. Vondrousova a fost prima care și-a pierdut serviciul, dar Bencic nu a profitat de acest lucru și cehoaica a recuperat break-ul în ghemul următor. La 2-2, a venit rândul lui Bencic să fie sub presiune, când Vondrousova a făcut break, dar nici cehoaica nu a putut să se distanțeze și Bencic a făcut imediat rebreak-ul. Până la 6-5, cele două au mers cap la cap, dar Voundrousova nu a putut duce meciul la tiebreak iar elvețianca a luat primul set cu 7-5.
Vondrousova nu a lăsat pierderea primului set să îi taie moralul, aceasta reușind un set 2 foarte bun. Cehoaica a reușit să facă break-ul încă din primul ghem al setului doi, ghem de luptă, care s-a dovedit a fi decisiv în setul al doilea, câștigat de Vondrousova cu scorul de 6-1.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Tenis: Cele mai tari momente ale competiției olimpice
09/08/2021 LA 08:59
Serviciul nu a fost punctul forte al celor două jucătoare în finala de la Tokyo. Setul decisiv a debutat cu câte două breakuri cedate de fiecare, iar la 4-3 Bencic a cerut un timeout medical după ce a acuzat probleme la glezna dreaptă. După o pauză de câteva minute, Bencic a reușit să facă break-ul și a servit pentru meci la 5-3. După o minge de meci salvată de cehoaică, Bencic a reușit să închidă setul decisiv la 3 și să cucerească prima medalie de aur în proba de simplu feminin pentru Elveția la Jocurile Olimpice.
Ceva mai devreme, Elina Svitolina a cucerit medalia de bronz după ce a învins-o pe Elena Rybakina, scor 1-6, 7-6 (7-5), 6-4.

Belinda Bencic mai poate cuceri o medalie de aur pentru Elveția

Mâine dimineață începând cu ora 09:00, Belinda Bencic se va întoarce pe teren, având șansa să cucerească o nouă medalie de aur pentru Elveția. Medaliata cu aur din proba de simplu va juca în finala mare a probei de dublu feminin alături de Viktorija Golubic împotriva cehoaicelor Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova.
Tot mâine dimineață va avea loc și finala probei de simplu masculin. Alexander Zverev și Karen Khachanov vor intra pe teren după finala de la dublu feminin și vor lupta pentru a cuceri medalia de aur de la Tokyo.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Nina Stojanovic a reacționat după ce a ratat ”meciul carierei” din cauza lui Novak Djokovic
05/08/2021 LA 16:46
Tokyo 2020
Nina Stojanovic, dărâmată după abandonul lui Djokovic din finala mică la dublu mixt: "Nu aveți idee"
05/08/2021 LA 10:17